Sorozat mustra V.

286

Régen olvastatok már a sorozatokról? Gyorsan pótoljuk is a lemaradást, jön Dexter és Hank Moody, illetve beszélünk kicsit a szokásos hazai változtatásokról. Olvassatok tovább, megéri!

Chuck befejezte?

 Ritkán lát az ember, még a hazai nézettségi adatokat is nézve, hogy egy sorozat ennyire csúnyán befürödjön. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a sokunk által nagyon szeretett, és szerintem teljesen élvezhető Chuck, három rész után lekerül a képernyőről. Mielőtt még a semmibe beszélnék, itt vannak a nézettségi adatok: 1. rész össznézettség: 1M 18-49: 497e; 2. rész: 790e 18-49: 349e; 3. rész 568e 18-49: 240e.
 
Tudom, ezek csak száraz adatok, de önmagukért beszélnek. Az első részt még több mint 1 milliónak követték figyelemmel, és a hirdetők számára fontos korcsoportban is jó eredményeket ért el. A harmadik részre viszont megfeleződött a nézők száma, és az adott órában, amikor Chuck ment, a tv-t nézők, csak közel 15% választotta ezt a műsort, ami mondjuk ki, nagyon szar eredmény.
 
Ennek köszönhető, hogy lekerült a műsorról, az RTL Klub megint változtatott, így amit pár héttel ezelőtt írtam, most már mehet is a kukába.
 
 
Gyorsan reagált az RTL
 
Mint azt már az előbb felvezettem, a Chuck három rész után repült is, az utána következő Minden lében négy kanál napot váltott, átkerült péntek estére. Szerdán este műsorra került Hazudj ha tudsz szintén átvándorolt péntekre, így Tim Roth és csapata vezeti fel a kémről szóló történetet.
 
Ha ez a változás nem lenne elég, akkor sikerült megint egy olyan napra tenni az új sorozatokat, amikor egyik nagy kedvencünk, a Dr. Csont ment. Így amikor annak örültem, hogy végre eljutunk a harmadik évadhoz, csalódnom kellett, mert le is vették a műsorról, mint ahogy a Gyilkos elméket is.
 
A lépések természetesen valahol érthetőek, hiszen miért maradjon valami műsoron, ha nem sikeres, és nem nézik sokan. Legalábbis ez lehet az RTL politikája, és természetesen a befektetőké is. Viszont a rajongók már nem először maradnak így hoppon. A kis lakosság miatt, azért egy 3 – 400 ezres rajongói tábor szerintem már igen erősnek mondható.
 
 
Hank és Dexter újra akcióban
 
Mindannyiunk kedvenc bérgyilkosa, akit a Viasat-ról ismerhetünk, visszatér a negyedik évadra is. A hír első sorban az amerikai nézőkre nézve jó, hiszen ők követhetik majd az idei szezon során élőben. De mivel mi sem vagyunk teljesen elzárva a „külvilágtól”, így ezek az új részek hozzánk is eljutnak majd. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan rajongója van a sorozatnak, akik nem a hazai lehetőségek közül választanak, és most a tv műsorra gondolok, hanem letöltve vagy rokontól dvd-n, de begyűjti kedvenc sorozatainak az új részeit.
 
Emiatt ragadom meg az alkalmat, hogy a Dexter negyedik évadának új poszterét megmutassam nektek:
 
 
A másik nagy visszatérő, Hank Moody, ismertebb nevén Fox Mulder, illetve rendes nevén David Duchovny. A Californication, vagy ahogy nálunk az HBO nevezi, Kaliforgia biztos sokak kedvence lett nagyon rövid idő alatt. Nem tudom hogy vagytok vele, az X-Akták is nagy kedvencem volt, rengeteg részt láttam belőle, többször is, de az FBI-os karakterről nagyon gyorsan átszoktam Hank karakterére.
 
A Kaliforgia egy kötelező választás, természetesen 18 év felett, és most nem csak a káromkodásokra gondolok. Egy nagyon jó vígjáték, rengeteg drámával, és David Duchovny-val, aki szerintem teljesen otthonra lelt ebben a szerepben. Na de nem akarom tovább ragozni a dolgot, mutatok egy posztert az érkező harmadik évadhoz:
 
 
 
 

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu