„Főzz az egészségedért” 15. recept – Spanyol omlett

383

A spanyol omlett nem egy recept. Rengeteg féle összetevőből állhat, a lényege, hogy végül omlettbe töltik, vagy mint én is egyszerűsítettem, rásütik a tojást. Megfelelő adagban bőven megteszi főételnek is, még ha eredetileg inkább előételszámba megy is, csak mert a tojás önmagában nem étel a spanyolok szerint.

Hozzávalók:

2 paprika
2 paradicsom
1 fej hagyma
maréknyi olajbogyó
kis doboz halkonzerv
8 tojás
1 dl tejszín
bors
pirospaprika
 
 
 
Kis zsiradékon pirítsuk meg a kockákra vágott hagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, majd a paradicsomot is, és süssük zsírjára.
Sózzuk meg, szórjunk rá borsot és pirospaprikát. Ha már a paprika nem ropog, adjuk hozzá a kicsit összevágott olajbogyót és a halat. A felvert tojásokba öntsük bele a tejszínt, sózzuk meg kissé – nem feledve, hogy a zöldségeket is megsóztuk – és öntsük rá a ragura.
Ha vastag réteget ad a serpenyőben, fedjük le, hogy a teteje is megsüljön.
Ezzel megúszhatjuk, hogy bűvészkednünk kelljen a megfordításával. Kezdő halevőknek a tonhal konzervet ajánlom, azt bárki könnyen elfogadja. Szerintem a legjobb füstölt sprotnival, még ha az Európa másik végéről érkezik is.
 
 
Szerző:   jókaja
 
 
 

 

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu