Szellem a fazékból – A torkosság
Szörnyű a kép, amit a régi szerzők szegény haspókokról festenek. Örök diéta vár rájuk, pompás falatok, miket soha el nem érhetnek. Az ét-vágy bosszúja.
Molla Szadik
Móser Zoltán fantasztikus cikksorozata a régmúlt idők, az elfelejtett Magyarország kincseit mutatja meg nekünk ebben a párját ritkító sorozatban, mely a Magyar Nemzet hétvégi magazinjának volt elengedhetetlen tartozéka. Utazzon velünk, ismerjük meg együtt Magyarországot egy kicsit másképpen.
Egyből többfélét – Gomba 2. rész
Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.
Szellem a fazékból – Márton garasa
Szent Márton meg sem született még, amikor a római ínyenc (a legrégibb fennmaradt szakácskönyv szerzője), Marcus Gavius Apicius már aszalt fügével, mustos kenyérrel tömte, mézes borral itatta a libákat, hogy májuk zamatosabb és porhanyósabb legyen.
Szellem a fazékból – Boszorkánykonyha
Ráspi étterem, Fertőrákos - Nyikorgó ajtó, ódon festmények, a helyiség közepén göcsörtös fatörzs (akácfatorzó), ami a mestergerendát tartja.