Gasztroblogerekkel – Adventtől, Karácsonyig XIV. Narancsos karajtekercs

197

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Sokkal bonyolultabbnak néz ki az elkészítése, mint amilyen. Csak a felvágásához kell egy jó kés és némi kézügyesség. Igyekezzünk magas karajt venni, abból könnyebb szép nagy lapot vágni.

Az alaposan megtisztított, csont nélküli karajt, hosszú pengéjű, éles késsel, csigavonalban felvágjuk, hogy egy nagy, kiterített húslapot kapjunk. Óvatosan kiklopfoljuk kissé, ügyelve, hogy ne szakadjon ki. Megsózzuk, megszórjuk fehérborssal, szerecsendióval, és megkenjük egy felvert tojással, hogy majd feltekerve kevésbé essen szét. Ráreszeljük 1-2 narancs (lehetőleg kezeletlen héjú bio-narancs) héját. Feltekerjük és spárgával körbe kötözzük, hogy szép formája legyen és ne essen szét.
 
 
Forró zsiradékon körbepirítjuk, majd a sütőben, lefedve, puhára sütjük. Kivesszük a húst, a szaftjába belecsavarjuk a narancsok levét, ha kell pici keményítővel sűríthetjük. Összeforraljuk és a felszeletelt húsra tálaljuk.
 
Megfelelő körettel akármilyen fogyókúra ünnepi része lehet.
 
Beküldő: jókaja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu