Maradnak a vezetők

325

Az eddigi vezetőknek szavazott bizalmat augusztus 31-én a Fővárosi Közgyűlés három budapesti színház esetében:

a Thália Színházat továbbra is Kálomista Gábor, a Madách Színházat Szirtes Tamás, az Újszínházat pedig Dörner György irányíthatja. A színházi vezetőkről zárt ülésen döntöttek a fővárosi képviselők. A Madách Színház igazgatói posztjára Szirtes Tamás egyedül pályázott. A Thália Színház vezetői tisztségére kettő, az Újszínházéra pedig tizenkettő pályázat érkezett. Az Újszínház esetében az illetékes bizottság négy pályázót – Bodó Viktort, Dörner Györgyöt, Hargitai Ivánt és Radó Denise-t – terjesztett a közgyűlés elé, amely végül az eddigi vezetőnek szavazott bizalmat. Mindhárom megbízatás öt évre szól: a Thália Színház igazgatója 2017. március 1-től, a Madách Színház és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-jétől töltheti be a posztot.

A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési és működési feltételeinek megteremtése. A Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés. A Főpolgármesteri Hivatal korábbi közlése szerint mindhárom színház esetében augusztus 15-én tartották a szakmai bizottsági meghallgatásokat.

Az előadóművészeti törvény alapján a szakmai bizottságok üléséről, a szavazás eredményéről, a pályázatok értékeléséről jegyzőkönyv készült, amelyet a szokásos módon a Közgyűlés döntését követően közzétesznek a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán. A három régi-új vezető közül a Thália Színház menedzser-igazgatója, Kálomista Gábor az MTI-nek korábban elmondta: az eddigi vezetés tagjai közül Bereményi Géza művészeti tanácsadóként, Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás pedig gazdasági igazgatóként folytatja a munkát.

Forrás: MTI

Fotó: thalia.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu