„Miért nincs egy asztal, ahol az exek együtt exelhetnek?”

474

Ez a mondat Az órákból származik és ott is Sallytől Clarissa „Dalloway” leszbikus-kapcsolatától, óh és mennyire igaza volt… mindannyiunk életében felmerül akár nap, mint nap is az ex-kérdés.

Hogyan viselkedjünk a voltokkal. Maradjunk barátok – ha egyáltalán ilyen lehetséges – vagy inkább töröljük ki minden elérhetőségét és magunk is váljunk elérhetetlen jégszobrokká? A legtöbben a kor előrehaladtával ezt is azt is kipróbálják: vagy beválik, vagy nem. Van, amikor leginkább a másiktól vagy a kapcsolat milyenségétől függ. De igazán létezik jó módszer?

A friss szakítások magukban rejtik a nem-egészen elválás lehetőségét mindkét esetben. Ha továbbra is fenntartjuk a kapcsolatot, akkor erre foghatjuk a sóvárgást és a szívfacsaró jeleneteket, ha pedig nem ebből adódóan rágódunk, önmarcangolunk… ha beszélnénk, biztos rájönne, hogy szeret… stb.
Persze egy idő után rájövünk, hogy csak bennünk dől el minden. El kell fogadnunk a tényt: akárhányszor kaphatunk migrént, bosszankodhatunk a másikon, vagy sírhatunk éjjelente a párnánkat ölelgetve úgysem változik semmi. Nem az exekkel való beszélgetés vagy közös program esetleg barátság (mert tényleg van ilyen is.) az, ami zavart idézhet elő, hanem a róluk való gondolkodás milyensége. Valójában az egyetlen módszer, ami hatásos lehet, ha nem a telefonból, hanem a gondolatainkból száműzzük a voltokat.
 Most mindenki azt gondolja, igen, de ez nem ilyen egyszerű: de egy lépéssel mindig közelebb lehet kerülni, például: nem nézzük meg az új barátnőt minden lehetséges pózból kifelé-befelé stb. Egy nagy levegő után inkább küldjön mindenki egy e-mailt/üzenetet valakinek, aki szimpatikus akár ismerős, akár ismeretlen és a kudarcokkal nem törődve egy mosoly kíséretében kattintson az elküldés gombra. Ha pedig már a végképp nem akarok pasit látni állapot jött el?
 
 
Egy e-mail vagy hívás a barátnőnk felé és mindenképpen valami tökéletesen exmentes program következzék.
Ha erőt veszünk magunkon és megpróbáljuk exmentesíteni a mindennapjainkat sokkal egyszerűbb lesz az életünk, az elválás és a továbblépés is. Minden csak fejben dől el, szokták mondani és ez a párkapcsolatokra is igaz. Nem csak fizikálisan, de fejben is szakítanunk kell, ha ez sokszor meglehetősen nehéznek bizonyul is.
 
Zsidi Éva
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu