Gasztrobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig XXI. Marhapecsenye

261

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Igazi ünnepi pecsenye, ha szép marhahúst kapunk. A legmutatósabb formája a képen is látható fehérpecsenyének van, de nagyon zsírtalan hús, nem célszerű megspórolni a szalonnával való megspékelését.

1 kg marhahús (megspékelve)
1 kis konzerv paradicsompüré
1 evőkanál mustár
1/2 teáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
2 szem borókabogyó
1 evőkanál mustármag
6 szem szegfűbors
1/4 l vörösbor
1 dl tejszín
kevés liszt vagy keményítő
 
 
Összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a sót, borsot és paprikát. Ezzel jól bekenjük a húst, majd a tálba rakjuk. Ha lehet, ezt az előző este csináljuk meg, és hagyjuk a hűtőben pihenni másnapig. Célszerű egy órával hamarabb kivenni a hűtőből, hogy ne teljesen hidegen kerüljön a sütőbe. Mellérakjuk a többi fűszert is, és felöntjük a borral. 200 fokos sütőben, lefedve, kb. 2 óra alatt készre sütjük. Ezután a húst a tálból kiszedjük, meleg helyre állítjuk. A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a liszttel elkevert tejszínt (liszt vagy keményítő csak akkor kell bele, ha a sütés végére híg maradt a lé, egyébként elég a tejszín), és összeforraljuk. Felszeleteljük a húst és visszatesszük a szeleteket a mártásba. Burgonyakrokettel vagy krumplipürével kínáljuk.
 
 
Beküldte: jókaja
 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu