Flag – gasztro magazin: Csülök pékné módra

561

Kitűnő, kiadós egytálétel – ráadásul remekül előkészíthető! Vendégváráskor ideális, háziasszony kímélő fogás :-)

Hozzávalók:

  • 1 nagy hátsó/2 kisebb első csülök
  • 1 kg krumpli
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só, egész bors, 1-2 db babérlevél
  • 1-2 dl fehérbor
 
 
A csülköt folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, megkapargatjuk, az esetleges sörtemaradékokat leperzseljük, s levágjuk az állatorvosi pecsétet is a bőréről.
 
Biztosra mentem, és megfőztem a csülköt. Így garantáltan puha, omlós lesz. Nagy fazékba tesszük a húst, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sóval, egész borssal, babérlevéllel és fehérborral ízesítjük, s egészen puhára főzzük.
 
Ha megfőtt, kiemeljük a főzőléből, kivágjuk belőle a csontot.
 
A krumplit, hagymákat meghámozzuk. A krumplit és a vöröshagymát cikkekre vágjuk, s a fokhagyma gerezdekkel együtt egy tepsibe halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a kicsontozott húst, s aláöntünk 1-2 merőkanálnyi főzőlevet.
 
Forró sütőbe dugjuk, néha-néha meglocsolgatjuk a szaftjával, ki ne száradjon a hús. Kb. 40-45 perc alatt a krumpli-hagyma puhára párolódik-sül, s a hús bőre is elnyeri a megfelelő ropogós fokozatot 🙂
 
Forrón, jóféle savanyúság kíséretében tálaljuk.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu