Top 10: Legjobb filmek 2011-ben

562

Egy évet csak úgy lehet normálisan lezárni és egy új eszetendőt elendítani, hogy listákat készítünk. Ahogy korábban is, legjobb film kategóriában és természetesen színészek (eyecandy) kategóriában is készültem, idén sokkal korábban mint egy éve.

A 2009-es és a 2010-es listát is megnézhetitek az évszámokra kattintva. 

A filmekkel kapcsolatban mindig bajosnak érzem kicsit a helyzetet, hiszen a hazai bemutatásnak köszönhetően mindig egy évet csúsznak azok a filmek, amiket pl. az amerikai közönség már 2010-ben láthatott. A bemutató évéhez is kicsit ragaszkodva, főleg azon alkotások közül válogattam amik nekem a legjobb szórakozást nyújtották. Feldobták a hangulatomat, ha éppen úgy volt, látványosak voltak, akadt bennük egy esetleg két olyan poén is, ami miatt emlékezetes maradt és sorolhatnám. Szóval nem feltétlenül a legminőségibb de saját véleményem szerint, a legjobb 2011-es filmek listája így néz ki:

10. Captain America: The first avenger

http://www.flagmagazin.hu/mozi_vilag/kritika_amerika_kapitany

A bejegyzést újra elolvasva, tévedtem, megmaradt az emlék a filmről, mivel sokkal jobb blockbustert nem sikerült nyáron megnézni. A látvány nem maradt el, és ami számomra ennél is fontosabb, jó kikapcsolódás volt és nagyon szépen tovább növelte a várakozást 2012 egyik legjobban várt filmje iránt. Chris Evans jó választásnak bizonyult, remélhetőleg később sem fog csalódást okozni.

fast-five-original.jpg

9. Fast Five

http://www.flagmagazin.hu/mozi_vilag/kritika_-_halalos_iramban_-_fast_five

A látvány, a látvány, a látvány na meg a rengeteg popcorn. Nem sok autó, mint az első részekben, sokkal inkább akció és jól felépített taktikázás, kivárás, rablás. A negyedik film után nem gondoltam volna, hogy lehet még ebből jót is kihozni, sikerült. Kellemes szórakozás volt az év elején, és ismét feladta a leckét a blockbuster szezon filmjeinek.

8. Rise of the Planet of the Apes

Még egy folytatás? Vagy reboot? Mit gondoltok? Sokáig tartogattam, a napokban láttam, fel is került a listára rögtön. Nagyon kellemes meglepetése  a 2011-es évnek, bár lehet ez inkább az felhozatalt minősíti. James Francoval és Freida Pinto-val, valamint mellékszereplőként John Lithgow-val karöltve, remek csapatot raktak össze, és a látványra, megvalósításra sem sok panaszunk lehet. Tökéletes popcorn mozi!

7. Black Swan

Komolyabb vizekre evezve, még a 2011-es év elején láttam, az első 30 perc után ki akartam kapcsolni, de szerencsére nem tettem. Az előző Oscar szezon egyik nagy befutója, több jelöléssel. A filmről pedig elég annyit, hogy Natalie Portman fantasztikusan játszott benne, a történetről, saját a véleményről a címre kattintva olvashattok.

6. 127 Hours

http://www.flagmagazin.hu/mozi_vilag/kritika_-_127_ora

James Franco rajongó lettem 2011-ben? Nem igazán, csak el kell ismernem, hogy ez a film is nagyon magával tudja rántani a nézőt. Miről szólt? Szerintem tudjátok, címre kattintva itt is olvashattok egy hosszabb véleményt. Szerintem sokunk kedvence lett/volt 2011-ben. 

5. The Kings’s speech

http://www.flagmagazin.hu/mozi_vilag/kritika_-_a_kiraly_beszede

Kell ezt magyarázni? Legjobb film, legjobb színész, legjobb rendező kategória győztese, ha az Oscart nézem. Remek film, nem is kell ezt talán újra leírnom. Viszont jogos lehet a kérdés, hogy akkor miért nem az első helyen van? A többi jobb? Nem hinném, egyszerűen csak más hangulati faktort ütnek meg. 

4. Super 8

http://www.flagmagazin.hu/mozi_vilag/kritika_-_super_8&page=2

J.J. Abrams, nagyon jó gyerekek, remek hangulat, jó történet, látványos megvalósítás. Rengeteg kis apró utalás, sok easteregg – röviden tehát, nagyon sok apró részletből álló mozi, amire érdemes volt beülni és ami számomra az egyik legjobb volt 2011-ben. 

the_help.jpg

3. The Help

Írni sajnos nem írtam róla, pedig nagyon kellett volna. Az egyik legkomolyabb történet, amit idén moziban láttam, ráadásul a színészek alakítása, a hangulat teljesen magával ragadja az embert egy olyan világba, amit ma már nagyon nehéz elképzelni vagy megérteni. Nagyon örülök neki, hogy láthattam és annak is, hogy ennyire kellemes emlékként vonult be az életembe. Egyik jó példája annak, hogy hiába pontozza az ember adott pillanatban nagyon magasan az adott filmet, ha később nem is emlékszik rá. Nos, a The Help biztosan megmarad még egy ideig. 

2. Moneyball

http://www.flagmagazin.hu/mozi_vilag/filmkritikak/kritika_moneyball_penzcsinalo

Az év második felének egyik legkellemesebb meglepése. Tény, hogy Brad Pitt rajongóként biztosan elmentem volna a moziba, de sokat dobott azért a várakozáson, hogy Aaron Sorkin is részt vett a forgatókönyv megírásán. Hosszabban felesleges most írnom róla, címre kattintva eléritek a korábban papírra vésett gondolataimat. 

1. Drive

http://www.flagmagazin.hu/mozi_vilag/kritika_drive_drive_gazt

Továbbra sem tagadom le, nem is tudnám, hogy számomra ez az #evfilmje! Sokszor láttam, olykor csak bizonyos jeleneteket, de a rajongásom töretlen. A történet, a fényképezés, a zene, a színészek, minden megvett. Még akkor is, ha ott a #hataszvadasz jelző ott van több esetben, számomra ez a film tökéletes lett.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu