Egyből többfélét: Pirított káposzta 1.rész

390

Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

Alap: 

Hozzávalók:
 
1,5 kg fehér káposzta
1 ek. cukor
só, őrölt kömény, bors
olaj
 
A káposzta külső leveleit lehántjuk, kettévágjuk, torzsáját kikanyarítjuk, majd almareszelőn finomra reszeljük. Vagy uborkagyalun szálasra vágjuk (nekem az sincs).
Az olajon meg karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, megsózzuk, majd parányi vizet aláöntve előbb puhára pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Köménnyel ízesítjük – nem csak az íze miatt
 
 
Első: Káposztás tészta (cvekedli)
 
Vagy lánykori nevén káposztás cvekedli. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni pofonegyszerű, mégis finom ételekről.
 
 
 
Hozzávalók:
 
Pirított káposzta alap
 
50 dkg száraztészta
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a párolt káposztával. Ízlés szerint adagolhatunk rá utólag borsot.
Ínyencek oda is piríthatják kicsikét sütőben vagy serpenyőben.
 
 
Tipp és trükk: ehetjük cukorral, borssal vagy akár tejföllel is.
 
 
Jó étvágyat hozzá!
 
Készítette: Chef Viki
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu