Natasha könyvespolca – Felmenőink sem voltak ártatlanok…

312

 A fülszöveg szerint: "Hogy a Tizenegyezer vessző pornó-e? Minden bizonnyal. Szadista? Minden bizonnyal. Mocskos szájú? Minden bizonnyal. Irodalom? Kétségkívül az." 

Szerintem: az első háromban én is egyetértek, az utolsó jelző pedig csak akkor, ha írott szöveget értünk alatta. Mert nálam az ‘irodalmi’ nem ilyen, mint ez a könyv. Nálam az irodalom, ami valamit nyújt az olvasónak; a könyvön szórakozni lehet, elgondolkodtató, vagy megborzongató, vagy ilyenek.

Ez a ‘mű’ pedig csak a szexről szól, annak is a legrosszabb fajtájáiról – hogy néhány példát említsek: „ürítsd a végbeled tartalmát a kezembe” (persze nem ilyen szépen kifejezve), vagy nézzük csak a halott-gyalázást. –

Egy 20 perces buszút alatt át tudtam lapozni, mivel az irodalmat kerestem a könyvben – és nem találtam. Mellesleg az író sem fordított rá több időt: valahol olvastam, hogy pár éjszaka írta meg.

Apollinaire ha megbotránkoztatni akart, elérte a célját. Mindenesetre jó nagyot zuhant a tekintélye a szememben.

 


Könyv adatai:

– Kiadó: Athenaeum 2000 Könyvkiadó Kft.
– Oldalszám: 180
– Borító: cérnafűzött, keménytáblás
– ISBN: 9789639797093
– Megjelenés: 2008

Natasha
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
http://biblioteka.freeblog.hu   

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu