Gasztronómia
2018.01.02
Magyar konyha – Egy étel, amely csak vendéglőben létezik: a Jókai-bableves
2017.12.28
Nehéz eldönteni, hogy magyar vagy inkább osztrák a soproni országhatáron épült Harrer csokoládémanufaktúra.
2017.12.27
Hatalmas a rohanás, a hajtás az év utolsó napjaiban: van, aki pótolni igyekszik az elmulasztottakat, van, aki előre igyekszik letudni...
2017.08.04
Forró homokban és parázsban készül ez a hagyományos türkmén étel, az “ichlekli” vagy húsos pásztorpite.
2017.07.28
Nép- és világzenei koncertekkel, néptáncműsorral, bábszínházzal, a helyi és megyei értékek bemutatójával, valamint pálinkaversennyel várja az...
2017.07.24
Nagy balatoni összefoglalónk második részében a déli part éttermeivel, vendéglátóhelyeivel, pincészeteivel, strandon fellelhető büféivel kerülhetünk...
2017.07.23
Nagy balatoni összefoglalónk első részében az északi part különös hangulatú éttermeit, vendéglátóhelyeit, pincészeteit, büféit fedezzük fel a nemrég...
2017.07.22
Hét évvel meghosszabbítja az életet az egészséges életmód: az egészségesen élők ötvenéves korukban statisztikailag hét évvel hosszabb életre...
2017.07.12
Sokan nem tudják, hogy a hekk Dél-Amerikában él, és fagyasztás, valamint hosszas szállítást követően érkezik meg Magyarországra, ellenben az őshonos...
2017.07.12
A nyár elképzelhetetlen fagyi nélkül, szinte mindenki szereti. A fagylaltkészítés „felkent” szakértői azt mondják: ne a mennyiségre, hanem a...
2017.07.08
Egyéves lett a budapesti Kossuth téri Szamos kávéház, amelynek emeletén csokoládémúzeum is működik. Az évfordulóhoz kapcsolódva újított a cég:...
2017.07.06
Mintegy ezerötszáz bográcsban főznek idén is legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton.
2016.05.17
Egy izgalmas fajta, izgalmas interpretációja került a poharunkba. Amikor a lédús barack pohárban érkezik…
2016.03.10
Gasztronómiatörténet – Báló Jánosné nyomában Szegeden és Budapesten (3.)
2016.03.08
Gasztronómiatörténet – Báló Jánosné nyomában Szegeden és Budapesten (2.)