Gasztrobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig XIX. Ananászos sertéscsíkok

586

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Ananászos-gombás sertéscsíkok

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 70 dkg színhús (comb, lapocka, de lehet akár csirkemell, pulykamell is)
  • 40 dkg gomba
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. ételkeményítő
  • só, bors
 
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtisztítjük, szeletekre vágjuk.
 
A húst vékony csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, s pici vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. (a hús is és a gomba is levet ereszt!)
 
 
A főzés vége előtt a majdnem kész gombás húshoz adjuk a darabolt ananászt, a levéből is öntsünk hozzá bátran! Sóval, borssal ízesítjük, készre főzzük.
 
A keményítőt kevés hideg vízzel majd a tejszínnel simára keverjük, és folyamatos kavargatás mellett az ételhez adjuk. Kiforraljuk.
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
 
Chef Viki
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu