Gasztrobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig XX. Ananásztorta

323

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
A krémhez:
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 1 ek. zselatin
  • 1 dl ananászlé
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz körszeletes ananász
5 tojásból kapcsos tortaformában hagyományos, egyszerű piskótát sütünk. Rácson hűlni hagyjuk, majd kétfelé vágjuk. Tipp&trükk: robotgéppel előbb verjük fel a tojás fehérjét, adjuk hozzá kanalanként a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A végeredmény ugyanaz lesz, s csak egy edényt koszoltunk el!
A pudingport 5 dl tejjel és 3 ek cukorral előírás szerint megfőzzük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. 1 ek. zselatint simára keverünk 1 dl ananászlével, s a forró pudinghoz adjuk. Így 100%, hogy nem rontjuk el a zselatint, mintaszerűen meg fog „kötni”. Hűlni hagyjuk.
A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, előbb egy kisebb mennyiséggel fellazítjuk a langyosra hűlt zselatinos pudingot, majd széles mozdulatokkal hozzákeverjük a többi habot is.
Összeállítjuk a tortát – fejjel lefelé. Egy kapcsos tortaformát két, egymáson keresztbetett folpackkal kibélelünk úgy, hogy jócskán túllógjon a szélén. Kirakjuk az ananász-körökkel. Az ananászra simítjuk a krém felét, majd rátesszük a piskótakarika felső részét úgy, hogy a vágott felét lássuk. Erre megint egy kis krémet kenünk, megszórjuk a maradék, feldarabolt ananásszal, befedjük a maradék krémmel – így az ananász nem áztatja el a piskótát. Végül az egészet beborítjuk a másik piskótakarikával úgy, hogy az alját lássuk. Így ha másnap kiborítjuk a formából, olyan lesz, mintha hagyományos technológiával töltöttük volna meg 🙂
A folpack lelógó széleit ráhajtjuk a tortára, s egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára/tányérra fordítjuk, lepattintjuk a karimát, lehúzzuk a folpackot, s voilá, ott pompázik előttünk a gyönyörű – és nagyon finom – ananásztorta.
 
 
Chef Viki

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu