A legdrágább penthouse New Yorkban

290

A lakás a Pierre luxushotel felső három szintjét foglalja el és körülbelül 120 millió dollárt ér. Tulajdonosa sem volt akárki: az a bróker, aki 1987-ben megjósolta a New York-i tőzsde összeomlását.

 

cím_127.jpg

Martin Zweig élete nagy pillanata 1987 októberében jött el. Ekkor ugyanis egy televíziós műsorban (egészen pontosan október 16-án) hosszan fejtegetette, hogy nagyon aggódik, mert nem tetszik neki, ami a tőzsdén történik.

A következő kereskedési napon (19-én, az úgynevezett Fekete Hétfőn) a tőzsde össze is omlott, és napokon belül az Egyesült Államokban több mint 22 százalékot zuhant, míg Hongkongban például 45, Ausztráliában pedig 41 százalékot.

kívül_10.jpg

Minket természetesen nem ez érdekel, e kis történelmi kitérő csak azért volt érdekes, hogy érzékeltessük, az idén februárban 70 évesen elhunyt bróker igazi nagymenő volt, így nem csoda, hogy övé volt a legdrágább New York-i penthouse.

A Pierre Hotel felső három szintjét elfoglaló ingatlan több mint 1200 négyzetméter, ára 120 millió dollár körül lehet a szakemberek szerint. Ez hamarosan kiderül, hiszen a penthouse eladó.

szoba_4.jpg

dolgozó_8.jpg

Az 1999-ben 21,5 millió dollárért megvásárolt lakás egyik ékessége a hatalmas táncterem (egy bróker szerint „New York City legfontosabb, magánkézben lévő szobája”), négy terasz, öt kandalló, fantasztikus csillárok és márvány lépcsők és természetesen Pazar kilátás Manhattanre.

lépcső_10.jpg

csillár.jpg

Magában az épületben egyébként 75 apartman található, olyan hírességek éltek itt, mint Elizabeth Taylor és Yves Saint-Laurent.

Érdekesség, hogy 2004-ben egyszer már megpróbálták eladni a penthouse-t, akkor 70 millió dollárt kértek érte, de nem jártak sikerrel.

panoráma_13.jpg

http://gazdagisztan.blog.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu