Érett és lédús gyümölcsök Hegyalja fűszereivel

559

Egy izgalmas fajta, izgalmas interpretációja került a poharunkba. Amikor a lédús barack pohárban érkezik…

Füleky Pincészet
Kabar 2013, Vinnai-dűlő
Bodrogkeresztúr
Tokaj-Hegyalja

A színe valahol a mélyebb citrom és a halványarany között van. Illata mézes barackos, édes virágos tufás, fémes. Behízelgő, tiszta zamatos illat. Szájban is a zamatosság a legjellemzőbb, amit a maradékcukor is támogat rendesen. Telt, lédús gyümölcsökben gazdag a korty. Kissé lágynak hat, ott vannak a savak, de a teltség és a cukor miatt lehet, hogy sokaknak hiányozhat még egy kis lendület.

Szájban is az érett barackos jegyek dominálnak. Tényleg olyan, mintha beleharapnánk egy érett nektarinba. A hordó is kiérezhető, de szépen simul bele a borba, keretet adva a gyümölcsorgiának.

Lecsengése hosszú, tartalmas, gyümölcsös, kávés-vaníliás és fémes-sós. Ezt a bort azoknak ajánljuk elsősorban, akik szeretik a zamatos gyümölcsbomba borokat, amelyek persze messze nem csak a gyümölcsről szólnak. Telt, tartalmas és izgalmas bor.

www.metropol.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu