Harminc dinóval nézhetünk farkasszemet

281

Dinoszauruszparkot adtak át szerdán a veszprémi állatkertben, az ország legnagyobb őslényparkjában harminc életnagyságú szobor látható.

Török László, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a mintegy 170 millió forintos beruházás két hektáron valósult meg, és a mezozoikum, azaz a triász, a jura és a kréta korok élővilágát mutatja be.

A parkban 30 dinoszaurusz életnagyságú mása látható; a rendhagyó kiállítás 250 millió évre tekint vissza, felvonultatva számos hús- és növényevő fajt, köztük a 23 méter hosszú Diplodocust vagy a több mint 4 méter magas Tyrannosaurus Rexet, melyekről a tudnivalókat a mellettük kihelyezett tájékoztató tábla tartalmazza.

A kiállításban egy olyan gyermekfoglalkoztató is helyet kapott, amelyben az őslénytankutatók mindennapjaiba tekinthetnek be a látogatók.

A műanyag állatszobrok Németországból érkeztek, és télen-nyáron láthatók majd a dinoszauruszparkban, mely az állatkerti belépővel látogatható.

A megnyitón Brányi Mária Veszprém fideszes alpolgármestere felelevenítette: Laczkó Dezső paleontológus 1899-ben a most átadott őslénypark közelében találta meg a kavicsfogú álteknős csontjait.

MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu