Közellenségek

516

Nem akadt, aki megfékezze Dillingert és bandáját. Nem volt börtön, mely bezárhatta volna őt. Lefegyverző bája és vakmerő szökései megkedveltették a gengsztert csaknem mindenkivel, a barátnőjétől, Billie Frechette-től az amerikai közvéleményig, amely nem igazán szimpatizált az országot a válságba taszító bankokkal.

            Ám miközben Dillinger bandájának – köztük a szociopata Baby Face Nelsonnak – kalandjai sokakat tiszteletteljes borzongással töltöttek el, Hoovernek az az ötlete támadt, hogy a bandita elfogását használja fel arra, hogy a Nyomozóhivatalt az országos rendőrség szintjére emelje, amiből aztán az FBI lett. Ő tette Dillingert Amerika első számú közellenségévé, és bevetette ellene a fess Melvin Purvist, „az FBI Clark Gable-jét.”

            Ám Dillinger és bandája túljárt Purvis embereinek eszén a hajszák és fegyveres összecsapások során. Csak a nyugati bűnüldözők toborzása és a nagyívű árulások megszervezése nyomán lett esélye Purvisnak arra, hogy behálózza Dillingert…
 
 
KÖZELLENSÉGEK
Színes, feliratos amerikai akció-thriller
 
Bryan Burrough könyve alapján a forgatókönyvet írta: Ronan Bennett Michael Mann & Ann Biderman
Fényképezte: Dante Spinotti
Zene: Elliot Goldenthal
Executive producerek: G. Mac Brown, Jane Rosenthal
Producerek: Kevin Misher, Michael Mann
Rendezte: Michael Mann
 
Szereplők:
 
John Dillinger……….………………..……….Johnny Depp
Melvin Purvis.…………..……………..…….. Christian Bale
Billie Frechette……………………….……Marion Cotillard
J. Edward Hoover………………………………Billy Crudup
 
Michael Mann (Szemtől szemben, Collateral, Az utolsó mohikán) új, nagyszabású gengszter eposza az év egyik legjobban várt filmje Johnny Depp, Christian Bale és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével.
 
 
Eredeti cím: Public Enemies
Gyártó: Universal, 2009
Internet cím: www.uipduna.hu
Hossza: 147 perc
Országos bemutató: 2009. július 16.
Bemutatja a UIP-Duna Film

Előzetes:

Get the Flash Player to see this player.

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu