Világmárkák – Maserati

403

A Maserati testvérek egytől egyig rajongtak az autóversenyzésért, ezért alakult meg saját gyáruk a 20. század elején Bolognában.

A vállalat székhelye 1937-ben került át Modenába, az új tulajdonos Adolfo Orsi család szülővárosába. A Maserati család tagjai a tulajdonosváltás után is részt vettek a modellek tervezésében és a vállalat vezetésében.

A márka három fő értéke a folyamatos innováció a jelentős R&D tevékenység révén, a szolgáltatások magas színvonala és a hagyományok. A múlt, jelen és jövő Maserati tulajdonosait összeköti az a büszkeségérzet, amit a nagy nemzetközi sikerek és presztízs miatt mindegyikük magáénak mondhat. Az elmúlt majdnem egy évszázad számos autóversenyzőjének lelke beszél ahhoz a sofőrhöz, aki a jól ismert szigony-emblémával ellátott kormánykerékre helyezi a kezét.

A 3200 GT elsőként 1998-ban jelent meg és elsöprő sikerével új fejezetett nyitott a márka történelmében. A kétajtós Grandtourismo egy teljesen új fejlesztésű, 3,2 literes, duplaturbós, V8-as motor kapott. A sportautók mellett megjelentek a piacon a Quattroporte (a luxus-sedan kategória megalkotója) modellel, ami kompromisszumok nélküli luxus kényelmet kínálja egy vérbeli sportutó erejével ötvözve.

Híres Maserati tulajdonosok: JaRule, Steve Wynn, amerikai és orosz milliárdosok

Alapítás éve:

1914

Alapító:
Maserati testvérek
Tevékenységek:
Autók
Központ:
Modena
Website:
www.maserati.com

luxorium.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu