Lélegzetelállító cirkusz a Szigeten

295

A Sziget nem csak zene.

Sőt! Sorolni is nehéz, mi minden látható a fesztiválköztársaság színpadain, ami a világ kulturális életének leglátványosabb szeleteit mutatja be. Ilyen például az utcaszínház, amelyet idén egy francia társulat, a Transe Express előadásában élvezhetünk, és megnyitja porondját a Cirque du Sziget is. A 2006-os és 2007-es nagy sikerű fellépése után idén újra ellátogat a Szigetre a Transe Express francia utcaszínházi társulat. Legújabb produkciójuk, a Mù című előadás varázslatos utazásra invitál Jules Verne világába, ahol a víz alatti mélység legmélyebb bugyrain, tűzön és levegőn át követhetjük a társulat tagjait egészen a Holdig.

A fellépők monumentális elemek, színészek, akrobaták, táncosok, énekesek, zenészek, színek és fények segítségével mutatják be a négy alapelemet, és kalauzolják a közönséget térben és időben egyaránt. Látványos és magával ragadó produkció egy fantáziavilágba, mely garantáltan elvarázsol. A Transe Express szabadtéri előadásainak egyik előnye, hogy lényegesen közvetlenebb kapcsolat alakul ki a közönséggel, hiszen az egyes jelenetek a nézők előtt, körül és fölött játszódnak, még teljesebb élményt kínálva így. Nagyszabású produkciójukkal és emlékezetes előadásmódjukkal újabb kalandokat és önfeledt szórakozást kínálnak a nézők számára augusztus 11. és 15. között minden este.

A Cirque du Sziget nevű helyszín egyedi produkciókkal és látványos előadásokkal készül. A Cirque du Sziget idei cirkuszi előadásai nem egy, hanem két, egyenként csaknem 640 fő befogadására alkalmas sátorban, valamint a mellettük felállított szabadtéri színpadon kapnak helyet.

Olyan nagyszerű, nemzetközileg is elismert újcirkuszi társulatok produkciói kerültek be a műsorba, mint a Soap (D), a Circa (AUS), a Marcel et ses drôles de femmes (F), a Les Dudes (CAN) vagy éppen a Quebeci Cirkusz Iskola közös estje a Baross Imre Artistaképző növendékeivel. A híres hazai cirkusztársulat, a Recirquel ugyancsak fellép a fesztiválon. A Cirque du Sziget előadásait augusztus 11-étől és 16-áig, 15:30 és 01:15 között tekinthetik meg a fesztiválozók. A programok mindennap a szabadtéri színpadon kezdődnek, majd a két cirkuszi sátorban felváltva mutatják be a darabokat késő délután, valamint a Nagyszínpad koncertjeit követően. A helyszín programját mindennap félórás tűzzsonglőr show zárja.

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu