Történelmi forgatag Diósgyőrben

314

A hétvégén nagyszabású programmal, történelmi játékokkal várja látogatóit a Diósgyőri vár,

, ahol valósághű viadalokra és középkori mulatságra is számíthatnak az érdeklődők. A XVII. Középkori Forgatag több újdonsággal is szolgál a történelmi játékok kedvelőinek: a hatalmas, új arénában éjszakai programmal és külföldi csapatok bemutatójával is készülnek.

Az idei év újdonsága, hogy a Diósgyőri vár mellett a Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a programokba, ahol minden nap két alkalommal izgalmas történelmi előadásokat rendeznek népes lovagrendek bemutatkozásával, fordulatos, meglepetésekkel teli műsorral, és valós megmérettetésekkel.

Az arénában délelőtt a bajnokok viadalát, este pedig a „legendás kardforgatókat” láthatják a nézők, de a küzdelem mellett középkori táncokkal, vidám történetekkel, zenés komédiások műsorával, és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetekkel is szórakoztatják majd a közönséget.

Kassai Lajos, a Lovasíjász című film főszereplője is részt vesz a tornákon, de a helyszínre érkeznek a Visegrádi Szent György Lovagrend, a Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje képviselői, a Sárkányos Szövetség Lovagjai, valamint a Pavane zászlóforgatók is, akikkel a Lovagi Tornák Tere mellett a Diósgyőri vár programjain is lehet találkozni. Nagy Lajos király udvarában lovagi bemutatók, mesterek udvara, kézműves finomságok, és udvari zenészek is szórakoztatják a vendégeket.

13754166_1624712664486355_7415389878592320241_n

A játékok során először rendezik meg a buhurt tornát is, amelyen a prágai Nemzetek Viadalán szereplő magyar csapat is képviselteti magát vendégeivel.

Forrás: MTI

Fotó: Diósgyőri vár hivatalos oldala

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu