Tíz Bogányi-zongorát vásároltak

280

Az utóbbi napokban a sajtóban tévesen jelentek meg a magyar állam által vásárolt Bogányi-zongorákkal kapcsolatos információk.

A kormány az 1259/2015. (IV. 24.) Korm. határozat értelmében tíz darab Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött. A cél a hangszerek magyar és külföldi közintézményekben való elhelyezése, így a magyar hangszertalálmány megismertetése a hazai és a nemzetközi zenei élettel.

A vásárlás lebonyolítását a Budapesti Operettszínház kapta feladatul az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az Operettszínház a zongorákra vonatkozó közbeszerzést a kormányhatározat alapján írta ki. A kormányhatározat szerinti bruttó összeg megegyezik a kiírt közbeszerzés nettó összegével.

Arról, hogy végül mely intézményekben használják majd a hangszereket, zajlik az egyeztetés.

A Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész elképzelései alapján készült új magyar zongora tízéves fejlesztés eredménye, amelynek főbb újdonságai: az eddigi legjobb zongoramárkákkal vetélkedő, zengő hangzás, a hangszernek a megszokottnál jóval hosszabb élettartamot biztosító kompozit-ötvözet (a rezonáns lap anyaga), a zongora mechanikáján végzett jelentős újítások, és nem utolsó sorban a zongora modern dizájnja. A hangszer kevesebb karbantartást igényel, értékét pedig korlátlan ideig képes megtartani. Funkcionális szempontból hangvetőként is működik, ami újdonság a hangszer történetében.

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu