Alexander McQueen méretes szabóság

757

Újabb szereplővel bővül Londonban az exkluzív, méretre készülő ruhák piaca: az Alexander McQueen divatház a neves Huntsman manufaktúrával közösen indítja el luxus szabóságát.

A szolgáltatást a divatház Bond Street-i üzletében lehet igénybe venni 2012. júniusától. Egy kreáció előreláthatólag 12 hét alatt készül majd el, és legalább 4500 fontot kell a ruhákra szánni.

méretes szabóság, luxus, alexander mcqueen, huntsman

A vásárlók olyan modellek közül választhatnak, mint az egysoros gombolású kabát, a fekete kasmír, kétsoros gombolású felöltő és az eszterházi kockás öltöny.

méretes szabóság, luxus, alexander mcqueen, huntsman

A Bain & Co konzultációs cég jelentése szerint a luxus férfiruházat piaca kétszer olyan gyorsan bővül, mint a női szegmensé. Sarah Burton, az Alexander McQueen kreatív igazgatója is megerősítette a high fashion modellek iránti kereslet növekedését:  a hölgyek számára korábban is készítettek couture kreációkat, a vásárlók kérésére azonban a férfiak számára is bevezették a méretes szabóság szolgáltatást.

méretes szabóság, luxus, alexander mcqueen, huntsman

Henry Huntsman 1849-ben nyitotta meg szabóműhelyét a Bond Street-en. Rövid időn belül igen gazdag és lojális vásárlókat szerzett kitűnően szabott öltönyeivel és kabátjaival, 1919-ben pedig átköltözhetett a legjobb méretes szabóságok utcájába, a  legendás Savile Row-ra. Az elit szabóság az angol uralkodói család mellett olyan vásárlókat szolgált ki, mint Katherina Hepburn, Winston Churchill vagy Gregory Peck.

méretes szabóság, luxus, burberry

A méretes szabóságok hagyományait, a kifogástalan minőségét egyre több luxusmárka fedezi fel újra, és építi be a szolgáltatásai közé, a Gucci például 2011 októberében vezette be a szabóságát egy kampánnyal. A Burberry egy hónappal később lehetővé tette, hogy a vevők egy online alkalmazás segítségével saját maguk tervezzék meg a ballonkabátjukat: kilenc szabásvonal, többféle szín, hossz és anyag közül választhatnak.

luxorium.hu – Chilembu Krisztina

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu