Új könyvek a sikerlista élén

291

A Bookline nyári sikerlistájának dobogós helyezettjei mind új megjelenésű könyvek, és nem a legkönnyedebb olvasmányok közé tartoznak.

Első helyre került Berg Judit Rumini-sorozatának új kötete, második Esterházy Péter betegségét őszintén bemutató könyve, a Hasnyálmirigynapló, és harmadik lett Jojo Moyes regénye, a Mielőtt megismertelek.

Berg Judit Rumini kapitánya a gyerekek kedvence, jól mutatja ezt, hogy újdonságként azonnal az első helyre került a legújabb, földön, vízen és levegőben játszódó, egeres kaland. A könyvet Kálmán Anna finom rajzai díszítik. A Rumini-sorozat másik epizódja is szerepel a toplistán, ezt a részt a Bookline és az UNICEF Magyar Bizottság közös könyvajánló programja, a Szívünk rajta is beválasztotta a legjobb mesekönyvek közé.

rumini_facebook-oldala
Fotó: Rumini Facebook-oldala

Második a nyomtatott könyvek között és első az e-könyvek listáján Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló című műve, amely az író nyilvánosság előtt felvállalt rákbetegségét mutatja be kendőzetlenül. Esterházy könyve őszintén szól arról az abszurd helyzetről, amikor a test az élet ellen fordul. Nem rejt véka alá semmit, őszintesége letehetetlen olvasmánnyá teszi a Hasnyálmirigynaplót.

Ep
Fotó: Wikipédia

Harmadik helyen szerepel a Bookline sikerlistáján Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című romantikus, szerelmesregénye. A történetből készült film most látható a magyar mozikban, főszereplője a Trónok harca ismert és kedvelt színésznője, Emilia Clarke. A történetben két, egymástól nagyon különböző ember sorsa fonódik össze, akik egyáltalán nem számítanak arra, hogy a szerelem rájuk talál.

me-before-you-2016-1
Fotó: waowstuff.com

A lista folytatásában is sok új megjelenésű és különösen izgalmas könyvet találunk. Ötödik helyen a nemrég Magyarországra is ellátogató, világhírű professzor új könyve áll, amelyből megtudhatjuk, hogy napjainkban rekordszámú fiatal férfi képtelen boldogulni a tanulmányaival, nem tud szót érteni a lányokkal, és szexuálisan is kudarcot vall. A szociálpszichológia rocksztárja, Philip Zimbardo új könyve nemcsak feltárja a problémákat, hanem a lehetséges megoldási módokat is felvázolja – üzenete férfiaknak és nőknek, szülőknek és fiatal felnőtteknek, pedagógusoknak és döntéshozóknak egyaránt hasznos.

Závada Pál új regénye, az Egy piaci nap új szereplőként azonnal a hatodik helyre került a nyomtatott könyvek között, és negyedik lett az e-könyveknél. Tizenegyedik helyen Dr. Csernus Imre A férfi – Srácoknak című könyve szerepel, amely a 2009-es A férfi című kötet után most a 14-20 év közötti korosztálynak szolgál útmutatóul. A 20. helyen Lackfi János nagy sikerű Milyenek a magyarok című sorozatának befejező kötete, az Egy a ráadás áll, melyet ismét P. Szathmáry István illusztrált összetéveszthetetlenül szellemesen.

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu