Támogatják a magyar tévéfilmeket

206

Összesen 600 millió forint támogatáshoz juttatta öt tévéfilm készítőjét a heti döntésével a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázata keretében – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság június 15-ei közleményében.

A filmeket 2017. november végéig készítik el az alkotók.

A közleményből az is kiderül, hogy a médiatanács az elmúlt öt évben 33 új tévéfilmhez adott összesen majdnem hárommilliárd forint támogatást, köztük a Félvilág című kosztümös thrillernek, a Berosált a rezesbanda címet viselő ifjúsági filmnek vagy éppen A fekete múmia átka című Rejtő Jenő-adaptációnak.

Közlésük szerint Madarász Isti Egy szerelem gasztronómiája címmel egy excentrikus séf főszerepeltetésével könnyednek és színvonalasnak ígérkező „gasztroromantikus” musicalben kívánja megidézni a magyar zenés film második világháború előtti hőskorát Hegedüs Bálint forgatókönyve alapján. Topolánszky Tamás Yvan dokumentarista film noirt készít Curtiz címmel, amely a Casablanca magyar vonatkozásait mutatja be az akkori világháborús események tükrében, Michael Curtiz magyar származású filmrendezőt állítva a középpontba.

Vitézy László rendező Lakatos Menyhért roma író Csandra szekere című önéletrajzi ihletésű novelláskötetének három megtörtént esetét gyúrja egybe érzékeny feldolgozásban, Fazakas Péter a nagyközönség számára ismeretlen Guszev-ügyről készít elképesztő filmet Köbli Norbert treatmentjéből, amelynek alapja valós: a sztálinista rendszerben egy kitaláció segítségével azt igyekeztek sugallni, hogy a magyar-szovjet barátságnak a cári időkbe visszanyúló, haladó gyökerei vannak. Pajer Róbert A vadkanvadászat című hiánypótló tévéfilmje pedig Zrínyi Miklós titokzatos halálának nyomába ered.

Forrás: MTI

Fotó: flickr.com/Andreas

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu