Sorozatmustra XXXVIII. – Running Wilde

634

Ha még nem unjátok az új sorozatokat, akkor vessünk közösen egy pillantást a Running Wilde első részére. Mi megnéztük, nektek csak el kell olvasni, hogy mit gondolunk róla, nem túl sok jót, de eltérő is lehet a véleményünk:

A FOX szitkom próbálkozása felemásra sikeredett. Nem mondom, hogy kifejezetten bajom lenne az újonccal, egyszerűen csak nem nekem találták ki, nem ültek a poénok, az alapsztori sem jött be, és sorolhatnám. Pedig Mitchell Hurwitz garancia lehetett valamennyire a sikerre, kezei közül került ki az Arrested Development is. Hozzá csatlakozott íróként Will Arnett, aki a sorozat főszereplője is egyben. Ettől függetlenül a várakozási faktor alatt teljesített a pilot és jelenleg abban sem vagyok biztos, hogy szívesen visszajönnék a folytatásra.

 
Az alapsztori szerint Steven a dúsgazdagok életét éli, semmit nem tett még keresztbe azért, hogy pénzhez jusson. Apjának köszönhetően mindene megvan, így a legnagyobb gondja az, hogy a szomszédjával egymást körözzék le valamilyen témában. Az előzetesben is látott lovas jelenetek ennek köszönhetőek. Mivel senki más nem ismeri el, és valójában a pénzen vett dolgokon és barátságokon kívül semmije nincs, még egy humanitárius díjat is átad saját magának. Életét gyerekkori szerelme kavarja fel, akit nem tud sem a megjelenésével sem a pénzével megnyerni. A sztori valójában kettőjük küzdelméről fog szólni. Emmy számára sem közömbös Steven, de addig amíg ennyire kicsinyes, és a külsőségeknek el, nem valószínű, hogy elfogadja barátjaként. Az egész alaphelyzethez ráadásul még kapunk egy mesélőt is, Emmy lányát, akitől halljuk anyukája és az ő történetét, ami röviden annyi, hogy anyuci a dzsungel mélyén próbál megmenteni a kihalástól egy törzset, a lánya viszont utálja az egészet, és némasági fogadalmat tesz. Amikor Steven képbe kerül, az ő segítségével próbálja elérni az anyjánál, hogy ne menjenek vissza a dzsungelbe és helyben maradjanak.
 
Az előzetesek alapján pont Will Arnett és Keri Russell volt az, akik eladták nekem a sorozatot, itt viszont 20 perc alatt gyorsan kiderült, hogy nem illenek össze. Nem alkotnak jó párost, nem tudják elhitetne velem sem a vonzalmat sem annak ellenkezőjét. Számomra kettőjük játéka nem működött egyáltalán. A mellékszereplők viszont a helyükön voltak. Will Arnett fizetett barátai és csatlósai jó csapatot alkotnak, mint ahogy a szomszéd is nem egy poént hozott. Ettől függetlenül nem tudom elképzelni, hogy hétről hétre mit tudnának hozzátenni ők az életemhez. De még azt sem, hogy mennyire lenne szórakoztató látni azt hétről hétre, hogy összejönnek vagy sem a főszereplők?!
 
Már korábban is említettem, erősen közepes kezdés volt ez szerintem, 5/10 szalad is rá rögtön. A folytatásra viszont még nem tudom, hogy visszajöjjek. Egy részt még talán bepróbálok, de nem hiszem, hogy a jelenlegi véleményemet sokban tudná befolyásolni. A szereplők bár külön jók lennének, együtt nem működnek, az alapsztori teljesen átlagosnak mondható, igazából nem sok minden tudja feldobni ezt a középszerből.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu