Díjazták a legjobb grafikákat

496

Sepsiszentgyörgyön múlt héten kiosztották a 4. Székelyföldi Grafikai Biennále díjait

A döntőbe jutott több mint 300 grafikából a nemzetközi zsűri a Pulzus Art Center díját a Magyar Képzőművészeti Egyetem mesterének, Felsmann Tamásnak ítélte. A Magyar Képzőművészeti Egyetem által felajánlott díjat Cristian Aurel Opriș román grafikusművész kapta.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Székelyföldi Grafikai Biennálét Sepsiszentgyörgyön, amelyen a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói és oktatói évek óta nagy sikerrel vesznek részt. A grafika biennálék sorában a sepsiszentgyörgyi rendezvényt Kelet-Európa és Románia legrangosabb művészeti-szakmai eseményéként tartják számon, amelyre jelentős nemzetközi sajtó- és szakmai figyelem fókuszál.

A 4. Székelyföldi Grafikai Biennáléra 41 országból 507 képzőművész nevezett be összesen 1238 alkotással. A biennáléra megjelent, 312 reprodukciót tartalmazó katalógus átfogó metszetét mutatja a kortárs grafika legizgalmasabb irányzatainak.

Idén a biennále fődíját Kamil Kocurek lengyel grafikusművésznek ítélte a magyar, lengyel és román szakemberekből álló nemzetközi bírálóbizottság.

A nemzetközi zsűri döntése alapján a hat kiosztott díj egyikét, a Pulzus Art Center díját a Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakirányának vezetője, Felsmann Tamás nyerte el „ANTEQUAM INCIPIAS CONSULTA NO1” című munkájával. A Magyar Képzőművészeti Egyetem idén először felajánlott díját (amelynek birtokosa kiállítási lehetőséget kap az Egyetem aulájában) Cristian Aurel Opriș román grafikusművész nyerte „The Daily Lithograph” című művével.

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu