Sorozatmustra XXXV. – Hawaii Five-0

661

Személy szerint még kósza gondolat sem voltam, amikor a sorozat eredetije került a képernyőre. Azóta rengeteg idő telt el, bőven sok ahhoz, hogy újra elővegyék a sorozatot és új szereplőkkel a képernyőre vigyék. A CBS úgy néz ki, hogy jó üzletet csinált, olvassátok el véleményünket a kezdésről:

Várakozási faktor, 10-es skálán minimum hetes szinten tanyázott a májusi upfronts után. Hiába CBS és hiába nyomozás ismét, az előzetesek és a főcím hangulata valamint a szereplők berántottak. Nem nagyon volt kérdés, hogy a 60-as évek végén és főleg a 70-es években tündöklő széria újragondolását látnom kell, és bár nem vitt mindent csont nélkül, jó hangulatot teremtett, akciókkal, jó csajjal és még elfogadható történettel. 

 
A történetünk középpontjában egy, korábban a tengerészetnél dolgozó katona, rendőr áll, aki hazatér Hawaii-ra, hogy apja gyilkosai után nyomozzon. Az első jelenetek lefedik a halált, majd azt is, ahogy a szigeten nyomozó lesz, és felkérik egy csoport vezetésére. Innentől pedig indulhat a nyomozás. Elvileg a sziget legkeményebb rendőrei ők, és nem éppen a leghétköznapibb eszközökkel veszik fel a harcot a bűnözök ellen. A nyomozás, és a halott apuka mellé egy másik nyomozó története is kapcsolódik, aki azért költözött a szigetre, mert elváltak a feleségével, és a lánya mellett szeretett volna maradni. Plusz kapunk két helyi „aktivistát” is, akik szintén a csapat munkáját fogják elősegíteni. Valójában ők négyen azok, akiket részről részre, munka közben követhetünk majd.
 
A színészek közül szinte mindenki ismerős lehet. A főszereplő, Alex O’Loughlin sem ma esett le a falvédőről, igaz eddig csak hamar elkaszált sorozatokban (Three Rivers, Moonlight) volt főszereplő, és többnyire B kategóriás mozikban (The Back-Up Plan) játszott. De az elvitathatatlan tőle, hogy ide, ebbe a szerepbe és a szigetre tökéletesen megfelel. Társként a nyakába kapja Scott Caan-t, akiről szintén hasonló dolgokat mondhatunk el. Azzal a kis plusszal, hogy őt utoljára egyik kedvencünkben, az Entourage hetedik évadában is láthattuk. A sor itt még nem ér véget, a CBS-nél nem nagyon szarakodtak. A sziget nem nagyon tudta elengedni még, így Daniel Dae Kim a Lost után sem költözött innen el. Rokonnak meg érkezett mellé Grace Park (Battlestar Galactica) aki nem sok jelenetet kapott a részben, azokban viszont többnyire fürdőruhában volt. Szóval eyecandy pipa, és a hölgyek sem panaszkodhatnak, ha csak ezt a szempontot nézzük, elég a főszereplőre gondolni.
A megvalósítás bejött. Az első jelenetek, a robbantások, a későbbi üldözések, verekedések mind jók voltak. Ha a szereplők válogatásánál nem nagyon szarakodtak, akkor itt is elmondhatjuk ezt a CBS-ről. Egészen jó akciókat dobtak össze, plusz a sziget hangulata is elvarázsolja olykor az embert, szóval látvánnyal nagyon is rendben vagyunk. Az első történet igazából nem volt extra, meg sokat nem is kell foglalkozni vele, hiszen egy rész egy eset elvet fogjuk követni az évad során, kevesebb akcióval, vagy legalábbis kevesebb robbantással.
 
 
Valójában, ha őszinte akarok lenni magammal, akkor többet vártam az első résztől. Sokkal magasabbra helyeztem a mércét, valószínűleg pont azért, mert a legtöbb szereplőt ismertem. Plusz az akció, a korábbi sorozat és a főcím hangulata elhitette velem, hogy itt valami extra sorozat fog érkezni. Ez nem történt meg. A sziget adott, hasonló akciókat láttunk már, a dolog ettől függetlenül jól van tálalva. Kikapcsolja az embert, nagyon nem kell gondolkodnunk rajta, látjuk a célt, csak reménykedni tudunk benne, hogy mindig lesz pár csavar az úton. Ehhez még a főszereplők adhatnak nagyon sokat. Szinte mindegyiküktől sokat várok, még akkor is, ha tudom róluk, hogy nem színész-óriások. Pontok tekintetében, 7/10, jöhet a második rész.
 
teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu