Kritika: Másnaposok 2.

316

Amióta felröppent a hír, hogy forgatják a Másnaposok című fergeteges vígjáték folytatását, tűkön ülve vártam a bemutató napját. Phil, Stu, Alan és Doug őrült négyesének újabb kalandjait, az egész világon nagy várakozás előzte meg.

Todd Phillips rendező az első résszel meghódította a világot. A viszonylag kis költségvetéső, mintegy 35 millió dolláros első epizód 1300!!! szorosan térült meg, a közönség imádta. A stúdió le is szerződött a folytatásra, természetesen a bevált „négy muskétással” a főszerepben. A film azóta a házibulik józanodó vendégeinek kultikus darabja lett, és még Golden Globe-díjat is kapott. Kicsit féltem megnézni a második részt, mert általában a folytatások messze le szoktak maradni az eredeti történethez képest.

 

De nem kellett csalatkoznom! A színészek óriásiak, teljesen megőrülnek a filmben ugyanúgy, mint az első részben. A karakterek nagyon el vannak találva. A „jó tanuló” Ed Helms, a „jó svádájú”  Bradley Cooper és a csapat Sancho Panzája, a  „kövér”  Zach Galifianakis hozzák nagyszerű formájukat. A történetben a srácok most  az egzotikus Thaiföldre utaznak. Az Las Vegasi felejthetetlen legénybúcsú után Stu egy visszafogottabb úgymond elő esküvői bulit szervez. Azonban a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték és végül Dubaiban kötnek ki és egy lepusztult szállodai szobában térnek magukhoz, természetesen úgy, ahogy azt már megszokhattuk, teljes amnéziával.

Nem szeretném lelőni a poénokat, bár olyan sok van belőlük a filmben, hogy szinte nem is lehet megszámolni őket. Látszik a filmen, hogy komolyabb költségvetésű, mint az előző epizód, de a színészeknek nem szállt a fejükbe a dicsőség, hiszen nagyon odateszik magukat. Van a filmben autósüldözés, pikantéria, vaskos, ütős poénok na és persze újra feltűnik a „meztelen kínai” Chow és Mike Tyson csodálatos hangjában is „gyönyörködhetünk” (!).

Azt kell, hogy mondjam, hogy némi kritikával is illessem a mozit, hogy igazán újat nem hoz a történet, tehát az a megdöbbenés, amit számomra az első rész okozott az elmarad. De ha a második epizód lett volna ez első, akkor minden további nélkül elérte volna ugyanazt a hatást.

Értékelés: 10/8

Tudja az ember, hogy mit vár és azt a várakozásnak megfelelően nyújtja is a film. Valószínű ez a rész nem fog Golden Globe-ot kapni, de azt hiszem elég, ha szimplán szeretni fogja a közönség, s ez a látottak alapján megelőlegezhető. Még egy infó: Mindenki ülje szépen végig a stáblistát, van miért!

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu