Ez történt Hollywoodban… XII.

601

Heti filmes híreinket rögtön Harry Potter bevételeivel kezdjük, illetve megemlítjük a Másnaposok sikerét is. Jön majd két poszter a Prince of Persia filmhez, illetve most már mutatunk képeket az Iron Man 2 szereplőiről is. Olvassatok tovább, megéri…

Box-Office: Harry Potter és a Másnaposok

Egy hete kezdték el vetíteni az amerikai mozikba a hatodik Harry Potter történetet, és azóta minden nap kaptunk egy kevés információt arról, hogy bevételek szempontjából, hogy teljesít a film. A korábbi hatalmas várakozások nem igazolódtak be, 5 nap után nem döntötte meg a Transformers 2 idei rekordját, és így a Sötét Lovag bevételei sem lettek megközelítve.
 
Pedig az első napon még minden jól indult. Az éjszakai vetítések 22M $-t hoztak, ami mindenképpen rekordnak számít. A napot viszont „csak” 58 millióval zárta, ami szintén elmarad a korábban említett filmektől, és minden idők negyedik legjobb első napját eredményezte. A premier krónikájához hozzátartozik, hogy mivel nagyon sok helyen (nem csak az amerikai mozikba) bemutatták, 104 milliót szedett össze a világ minden részéről, ez pedig rekordnak számít mindenképpen.
 
 
A folytatásban, ahogy azt már ekkor várni lehetett, csökkenés következett. Ami azt eredményezte, hogy a hétvégét (péntek, szombat, vasárnap) 77,8M $-al zárta. Ha ehhez hozzáadjuk a szerdai és a csütörtöki bevételeket, akkor 5 nap után 158 milliót sikerült összeszedni a filmnek. Természetesen azzal, hogy a bevezetésben írt rekordok nem dőltek meg, nem kell szégyenkezni a filmnek, hiszen így is hatalmas számokat produkált. Főleg ha a nemzetközi bevételeket is figyelembe vesszük. Öt nap alatt 236 milliót számláltak össze más országokban. 
 
Egy nagyon erős hétközi futással megközelítheti a 200 milliót, a hétvégén pedig át is fogja azt lépni, nemzetközileg pedig több országban is bemutatásra kerül, így nálunk is, szóval a korábban írt összegek még javában nőni fognak. És azt sem felejtsük fel, hogy az amerikai piacon még nem is birtokolják mindegyik IMAX termet, mivel a T2 a hónap végéig bérli azokat. Így augusztus elején, ezek a bevételek is nagyot dobhatnak a mostani adatokon.
 
A kritikusok fogadtatásáról, illetve a nézők véleményéről továbbra is két oldal eredményeit tudjuk szembeállítani. A rottentomatoes.com kritikusai a filmre 84%-ot dobtak, ami azt jelenti, hogy 211 vélemény alapján, 177 fresh és 34 rotten osztályzatot kapott. Átlagban pedig 7,1/10! Ehhez képest az imdb szavazatai alapján, 25 ezer voks után, a pont 7,9/10! Ehhez képest én „csak” 5/10-re értékeltem a filmet. Véleményemet erre olvashatjátok el.
 
 
Ami a Hangover-t, jobban mondva a Másnaposokat illeti, most már tényleg révbe értek. Minden idők legjobb R besorolású vígjátéka lett, ezzel elvette a Beverly Hills-i zsarutól az első helyet. A 35 millió dolláros költségvetéssel készült film, jelenleg 236 millió dollár felett jár, és ezzel az összes R besorolású filmet nézve már a harmadik helyen tart. Innen azért nehéz lesz tovább lépni, de a vígjátékok világát mindenképpen meghódították!
 
 
 
Prince of Persia: The Sands of Time
 
Hallottatok már gondolom a címben szereplő filmről, ha nem, akkor itt az ideje. A PoP gondolom sok gamer-nek ismerős lehet. Kezeket fel, aki nem játszott még a játékkal, vagy nem hallott róla! Bizony, kevesen maradtatok. Akinek bármilyen emléke is van ezzel kapcsolatban, az gondolom felteszi magának a hatalmas kérdést, hogyan is lehet majd ezt a vászonra vinni? Reméljük nagyon jól, és kellemesen fogunk csalódni, mert én még mindig nagyon szkeptikusan fogadom a dolgot. A herceget majd Jake Gyllenhaal fogja játszani.
 
A várakozást fokozzuk egy kicsit, mutatunk nektek két posztert is, ami már teljesen hivatalos eresztés:
 
 
A másik poszter megtekintéséhez nézzetek be a galériánkba.  GALÉRIA
 
 
Beindult a Vasember kampány!
 
Még nagyon korai erről beszélni, és erősen túlzás is amit a címben állítok, de ha visszatekintünk egy évvel korábbra, akkor emlékezhetünk arra, hogy a Vasember hatalmas kampányt nyomott a filmhez. Mi maradjunk egy kicsit a tényeknél, több mint 70 nap forgatás után, befejeződtek a munkálatok. A film még távolról sincs kész, de most már a belső munkálatok jönnek, esetleg újraforgatások.
 
A másik hír, illetve csomag, érkezett pár kép a szereplőkről, így Stark, Black Widow és Pepper Potts is helyet kapott most nálunk:
 

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu