Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából X. Kocsonya

227

Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.

Kocsonya:

1 hátsó csülök, 1 egész köröm, 2 marék bőrke, 1 kg sertés comb, 1 egész fül, 1 fej fokhagyma, 2 fej kis vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és gyökér zöldség, só, 10 db szemes bors.

Egy nagy fazékba belerakom a húsokat, hideg vízzel felrakom főni. Belerakom a zöldségeket, sót, és a vöröshagymát.
 

 
Tipp&trükk:

Ha az egyik hagymán a legutolsó barna levelet ami a fehér felett van rajta hagyjuk szép szint ad a lének. Ha a borsot és a fokhagymát csak forrás után rakom bele, akkor a habozásnál nem fog bele kerülni a szűrő kanálba.

Felforralom, 3-4 alkalommal lehabozom, és ha már tiszta a lé akkor rakom bele a borsot és a fokhagymát. Lassú tűzön alig gyöngyözve főzöm legalább 4-4,5 órát, akkor az igazi ha a csont kifordul a csülökből.
 
 
Kiszedem a húsokat, a zsíros dolgokat kiveszem belőle, csak a húst egy kevés bőrkével és a füllel, feldarabolom, szétadagolom tálakba, rászűröm a levet, dekorálom a főtt zöldségekkel. Hideg helyen dermesztem.

Friss kenyérrel és tormával tálalom.

Tudom, hogy nagy adag, de a csülök adja a méretet, a húsosat szeretjük, sajna ebből csak nagyot lehet főzni.

 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
 
 
Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu