Körtés-csokis koszorú

318

Régmúlt időkre emlékeztető ízek. Talán a nagymamák ilyet ettek a habos kakaó mellé a cukrászdákban. Békebeli íz és állag, de csak minőségi anyagokból.

Ne sajnáljuk a pénzt a jó minőségi vajra, margarinnal neki se kezdjünk, mert szétesik a tészta. A vaj legyen magas zsírtartalmú, 80% feletti. Ne feledjük az egyik alaptant a sütés tudományából:

Ahol a recept margarint ír, oda használhatunk nyugodtan vajat, de ahol vaj kell, ott sose használjunk margarint!! A receptben található mennyiségből egy 25 cm-es torta formát tudunk megtölteni. Állítólag csak frissen finom, másnap már egy kicsit száraz.

Másnap?:-)
 

Hozzávalók:

 

– 12 dkg vaj

– 45 dkg liszt

– 8 dkg porcukor

– 2 egész tojás

– 1,5 dl tej

– 1 csapott teáskanál sütőpor/szódabikarbóna

 

Töltelék:

 

– 15 dkg körte(befőtt)

– 10 dkg csokoládé lencse, vagy durvára vágott táblás

 

Kenéshez, dekoráláshoz:

 

– kevés tej

– porcukor

– olvasztott csokoládé

Az anyagokból a késes aprítóban lágy tésztát gyúrunk, majd lefóliázva a hűtőbe tesszük pár percre. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.

A körte(befőttet) alaposan lecsepegtetjük, és apró kockákra vágjuk. Ha táblás csokit használunk azt is vágjuk össze, hasonló méretűre.

Gyengén lisztezett nyújtólapon téglalap formára nyújtjuk, a hosszanti oldala legyen kb. 25 cm. A körte kockákat és a csokoládét elrendezzük rajta, majd szorosan feltekerjük. Vágjuk fel 12 egyforma szeletre, és egy sütőpapírral bélelt formába rendezzük, koszorú alakban. Kenjük le egy kis tejjel.

Tegyük az előmelegített sütőbe, a hőfokot vegyük vissza 180 C-ra, és süssük 30-35 perc alatt szép aranysárgára. Ha megsült, még forrón szórjuk meg porcukorral, és hagyjuk a formában pihenni 15-20 percet. A dekoráláshoz olvasszunk egy kis csokoládét, és azzal csíkozzuk meg.

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 

http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 

http://thechefviki.blogspot.com/ 

http://garffyka.blogspot.com/

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu