Flag– gasztro magazin: Birsalma krémleves mézeskaláccsal

400

Ha még vannak elfekvő készletek az ünnepekre sütött mézeskalácsokból! A leves fűszeres, krémes, gazdag ízű – átmelegíti testünket-lelkünket egy borongós napon!

Hozzávalók:
  • 1 ek. vaj
  • 5 dkg cukor
  • 0,5 kg birsalma
  • fél marék szegfűszeg
  • 2-3 ek. méz
  • 2-3 ek. mézeskalácsmorzsa (kész sütemény morzsásra törve)
  • 1 dl tejszín
  • kb. 2 dl tej
  • 1 mk. mézeskalács fűszerkeverék
 
 
A birsalmát alaposan megmossuk, héjába szurkáljuk a szegfűszegeket és sütőben kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a húsát héjástól levágjuk a magház körül.
 
A vajon kevergetés nélkül megkaramellizáljuk a cukrot, rádobjuk a birsalma darabokat. Néhány percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és készre főzzük.
 
Botmixerrel pürésítjük.
 
Ekkor hozzáadjuk a mézeskalács morzsát, a tejszínt, a kívánt mennyiségű tejet (ezzel állítjuk be a sűrűséget), a mézet és a mézeskalács fűszert.
 
Jól kiforraljuk, majd mixerrel még egyszer habosra pörgetjük.
 
Mézeskaláccsal/tejszínhab pamaccsal, melegen tálaljuk.
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu