Világmárkák – Bentley

438

Az 1920-as években “mindössze” a gazdag és kalandvágyó fiatal férfiak érdeklődését keltette fel a Bentley márka, akik akkor egyelőre csak kedvtelésből, ám egyre eredményesebben versenyeztek.

A jómódú amatőröket a köznyelv lassan csak Bentley-fiúkként kezdte emlegetni. Később, az 1930-as években a Rolls-Royce megvásárolta a márkát, s ennek következtében a teljesítmény és a sebesség mellett a stílus és az elegancia is felkerültek a Bentley-k jellemzőinek listájára.

Páratlan erejükből kifolyólag (a Le Mans-i versenyt hatszor nyerte Bentley-modell: 1924, 1927, 1928, 1929, 1930 és 2003) a Bentley-k önbizalmat sugároznak, de csak olyan kifinomult stílusban, ahogy az egy angol úrhoz illik. Hosszú munkaórák eredményeképpen készülnek el a crewe-i gyárban, s az alkalmazottak minden egyes darabot olyan műgonddal és precizitással készítenek el, mintha az a saját autójukba készülne.

A Bentley további büszkesége a már-már legendás, V8-as motorja, ami 2009-ben ünnepelte bevezetésének 50. évfordulóját. Noha a modell, azóta számos fejlesztésen ment keresztül, az alapok a mai napig változatlanok.

A populáris kultúrában számtalanszor jelent meg ez az autómárka, többek között maga Ralph Lauren is a Bentley-k elkötelezett híve… Az ismertebb Bentley tulajdonosok közé tartoznak még: Erzsébet királyné, Mike Tyson, Shaquille O’Neal, Jay-Z, Lawrence Ellison (Oracle alapító).

 

Alapítás éve:

1919

Alapító:

Walter Owen Bentley

Tevékenységek:

Autók

Központ:

Pyms Lane-Crewe-Cheshire-CW1 3PL

Website:

www.bentleymotors.com

luxorium

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu