Ma az anyáké a főszerep!

233

Védelmező, olykor kicsit erőszakos, de mindig határtalanul szerető asszonyok, akikkel nem érdemes ujjat húzni!

Jószívű és szigorú nők, akik még a hatalommal is képesek szembeszegülni azért, hogy megvédjék az övéiket. Anyák a mozivásznon, akik mindent megtesznek a gyerekeikért.

Christine Collins (Elcserélt életek)

Christine Collins igazi példakép minden anya számára. Kiszolgáltatott, félreállított, magányos, egyedülálló asszonyból anyatigrissé válik azáltal, hogy vállalja a hatalommal való tudatos szembeszegülést. Ragaszkodik az igazához még akkor is, ha az egész világ ellene fordul, és senki sem hisz neki. Az édesanyánk soha nem mond le rólunk!

Molly Weasley (Harry Potter)

Hét fiatal testvér? Ráadásul abból öt kamaszodó gyerek? A tetejében még mind csínytevésekre fogékony varázslótanonc is? Pánikra semmi ok, Molly Weasley kézben tartja a dolgokat! Szerető, protektív és egy kicsit erőszakos. Ismerős? Anyával senki nem mer ujjat húzni!

wikipedia
Fotó: Wikipédia

Maria (A muzsika hangja)

Maria von Trapp is tudja, milyen érzés nagy családban élni, még akkor is, ha nevelőnőből vált hét gyermek édesanyjává. A szeleburdi, csinos, fiatal lány keményen küzd azért, hogy megtalálja az utat az anya nélkül felnőtt apróságok és fiatal felnőttek szívéhez. A gyerekek szeretetét bizony ki kell érdemelni!

wikipedia2
Fotó: Wikipédia

Leigh-Ann Tuohy (A szív bajnokai)

Egy belevaló nő, aki imádja, de keményen fogja a gyerekeit. Egy dögös, szőke anyuka, aki nem fél betipegni a bűnözők lakta gettóba és még a bandavezért is helyreteszi, ha a gyerekét kell megvédeni. Egy asszony, aki végtelenül bízik a gyerekeiben. Az édesanyánk mindig meglátja bennünk az értéket még akkor is ha mások semmirekellőnek tartanak, és inspirál minket arra, hogy küzdjünk a céljaink eléréséért.

wikipedia3
Fotó: Wikipédia

Elinor királynő (Merida, a bátor)

Nem egyszerű tinédzsernek lenni, de talán egy kamasz anyjának még nehezebb a dolga! Főleg, ha olyan skót hercegnőt kell nevelnie, aki nem tiszteli a hagyományokat, szembeszáll a régi szokásokkal, a hatalmas hadurakkal és a saját életét akarja élni. Márpedig általában ha egy kamasz a saját kezébe veszi a sorsát, az garantáltan káoszba fullad! Még szerencse, hogy az anyukánk akkor is szeretettel, tárt karokkal fogad minket, ha butaságot csinálunk!

imbd
Fotó: imdb

Összeállította: Jámbor-Miniska Zsejke

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu