Indul a Fölszállott a páva 5. évada

231

A Fölszállott a páva műsorvezetői ezúttal is Novák Péter és Morvai Noémi lesznek.

A területi válogatókkal – amelyeken több mint ezren álltak ismét a zsűri elé – október 27-én indul a Fölszállott a páva 5. évada, amelyet A hagyomány összeköt!mottóval ezúttal felnőttek számára rendeznek meg. Így 20:25-től a szarvasi, 21 órától pedig a fővárosi területi válogatóról készült filmeket tekinthetik meg a Duna televízió nézői.

 

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorában továbbra is négy kategóriában állnak a zsűri elé: külön mérettetnek meg az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncos párok; valamint a néptáncegyüttesek – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya.

A népi kultúra hagyományának megtartó, összekötő erejével már az első adásban találkozhatnak a nézők: megismerkedhetnek a bátonyterenyei Haraszti József néptáncossal, aki már végigélt egy Fölszállott a pávát – igaz, csak kísérőként. A fiatal néptáncos a gyermekpáva énekkategória-győztes ikerpárjának, Marcsinak és Julcsinak a bátyja. „A család egy biztos pont az életünkben, onnan kapjuk meg az alapokat az élethez. Nagyon örülök, hogy olyan neveltetést kaptam otthon, amivel az életemet egyenes háttal tudom leélni” – nyilatkozta Haraszti József.

Szintén október 27-én ismerhetik meg a nézők Oszlánszky Patrikot, a gyermekpáva közönségdíjasának, a nehéz sorsú Hoksz Attilának a mentorát. „Aki eddig az apró tehetség, Attila sorsáért izgult, most szoríthat mesterének, Patriknak is: párjával, Bulyáki Anettel nagyecsedi táncokkal áll a zsűri elé. Hogy folytatódik-e a dombrádi sikerszéria, kiderül a szarvasi területi válogató végén” – írják.

19875179_1367466449989427_53030977956727793_n

Fölszállott a páva a teljes Kárpát-medencét képviselve, összesen hat területi válogatóval számol be az élő adásokat megelőző küzdelmekről, a filmek végén pedig kiderül, hogy kik a továbbjutók: november 17-től az élőben sugárzott elődöntők következnek, a középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a négy kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, Martin György, a Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

19875196_1367465063322899_1206761617434962673_n

Berecz István, aki az első évadból győztesen távozott, a gyermekek számára kiírt évadokban pedig zsűritagként vett részt a Fölszállott a pávában, most Kacsó Hanga Borbálával az ötödik évad promóciós kampányát segíti. A Fölszállott a páva műsorvezetői ezúttal is Novák Péter és Morvai Noémi lesznek.

Forrás: MTI

Fotó: Fölszállott a páva/lumidance

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu