Húsvét után: Almás-tormás csirkemell

581

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és olyan elképesztően izgalmas, különleges ízű fogása, ami a húsvéti trakta után sem terhelő a gyomor számára. Mondjuk egy színpompás, üde zöldsalátával!

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 1 nagy piros alma
  • 2 ek. ecetes torma (üveges)
  • 1 tojás
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 dl húsleves
  • só, bors, kapor
Köret nálunk:
  • 1 zacskó salátamix
  • 1 piros alma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 kis pohár kefír
  • só, bors
 
 
A csirkemelleket előbb félbe, majd három vékony szeletre vágjuk. Besózzuk, majd nagyon forróra hevített serpenyőben minimális olajon hirtelen megkapatjuk mindkét oldalát. Nem az átsütés a cél, éppen csak pici színe legyen, az egész kb. 1 perc.
 
Egy tepsibe sorakoztatjuk az elősütött hússzeleteket, és megkenjük az alábbi masszával:
 
Az almát megmossuk, és héjastól lereszeljük a reszelő durva fokán. Hozzákeverjük a tormát, beleütjük a tojást, és zsemlemorzsával állítjuk be a sűrűségét, hogy kenhető, de mégis viszonylag szilárd masszát kapjunk (az alma és a tojás nagyságától függ, mennyi morzsa fog kelleni). Sóval, borssal, szárított kaporral ízesítjük, és megkenjük vele a hússzeleteket.
 
Aláöntjük a húslevest (ha nincs, akkor egyszerűen vizet), és 20 percre 180 fokos sütőbe dugjuk. Ennyi idő alatt az ízek pompásan összeérnek, a csirkemell pedig omlóssá, vajpuhává válik.
 
A salátához a reszelő durva fokán lereszeljük a megmosott almát és a meghámozott répát és összekeverjük a salátakeverékkel. Meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített kefírrel és már ehetünk is.
 
 Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu