Brit pop ütős szólókkal

259

A Koalabell zenekar is részesül a Cseh Tamás Program támogatásában,

a Budapest Music Expón első helyezést elért négytagú formáció meghívásos pályázat révén kap majd kétmillió forint összegű forrást. Legközelebb október 20-án, a New Level Empire előzenekaraként találkozhatunk velük az A38 Hajón.

A Budapest Music Expón tartották az idén már nyolcadik alkalommal megrendezett Öröm a Zene országos tehetségkutató verseny döntőjét, amelynek első díját a pop-rock, azon belül is leginkább a brit pop műfajban kalandozó Koalabell kapta meg. A banda zenéjére olyan neves együttesek voltak hatással, mint a The Police, a Genesis, a Coldplay, a Kings of Leon vagy a The Killers. Többen pedig már azt is megjegyezték, hogy a stílusuk hasonlít a korai U2-ra.

Az Expón rendezett döntőbe úgy jutottak be, hogy megnyerték az egri Éter Plusz Tehetségkutató Fesztivált. „Óriási élmény volt számunkra, hogy egy ilyen nívós helyszínen is felléphettünk. 15 perc állt a rendelkezésünkre, ez idő alatt négy dalt adtunk elő. A koncert után megszólított bennünket Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, egyben a zsűri elnöke, aki jelezte, hogy egy meghívásos pályázat keretében mi is csatlakozhatunk a Cseh Tamás Programhoz” – mesélték. A zenekar jutalma így összesen hárommillió forint: a Hanosz jóvoltából egymillió forint értékű hangtechnikai felszerelést, a Cseh Tamás Program felajánlásának köszönhetően pedig kétmillió forint összegű egyedi pályázati lehetőséget kaptak.

A srácok a programnak köszönhetően kiadhatják első nagylemezüket, az EP-jük pedig már novemberben megjelenik. Ehhez öt szám el is készült, a hatodikat éppen most veszik fel. A banda profiljába főként angol dalok tartoznak, de az EP-n két magyar nyelvű szerzemény is hallható lesz. A támogatásból a számokhoz tartozó klipek forgatását is tudják finanszírozni.

A Koalabell nyáron, a Sziget Fesztivál Eurostage színpadán is megcsillogtathatta tehetségét. A fiúk új kihívásokra várnak és szeretnének a következő szezonban több fesztiválra, és minél nagyobb színpadokra is eljutni. Legközelebb október 20-án, a New Level Empire előzenekaraként találkozhatunk velük az A38 Hajón.

www.kultura.hu

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu