Álmok Mozija

295

Riesában mutatták be október 15-én az Apassionata lovas színház legújabb előadását, az „Álmok Moziját”.

A produkcióban az ExperiDance táncművészei is részt vettek. A rendkívül látványos, kétórás előadásban tíz táncos és csaknem hatvan ló működött közre.

Az Apassionata Európa legnagyobb táncos és lovas színháza, mely évről évre egyre monumentálisabb produkcióval jelentkezik. A németországi Riesában október 15-én mutatták be az „Álmok Mozija” (Cinema of Dreams) elnevezésű, legújabb előadást, melynek magyar közreműködője is volt Román Sándor, az ExperiDance társulat alapító-művészeti vezetője, valamint a kiválasztott táncművészek személyében.

A Magyar Termék Nagydíjas ExperiDance Production 2006 óta tesz hozzá az eddig csak lovas színház előadásaihoz: Román Sándor, Harangozó Gyula-díjas koreográfus rendezőként, a produkció művészeti igazgatójaként működik közre, beintegrálva a készülő műbe az ExperiDance táncstílust és táncművészeit.

Az Apassionata alkotóstábja egyre nagyobb hangsúlyt fektet a táncszínházi, színházi elemek jelenlétére, valamint a dramaturgiára. Ebben kérték idén is Román Sándor segítségét, aki a darab színházi értelmezéséért felel: „Igyekszünk a színház törvényeit is beemelni az előadásokba, már csak azért is, mert nem csak show és lovaglástechnikai bemutatót szeretnénk tartani. Érzéseket és hangulatokat szeretnénk kelteni, ezeket tesszük egymás mellé olyan dramaturgiai vonalvezetéssel, ami két órán keresztül leköti, lenyűgözi és elkápráztatja a nézőt.”

002_APASSIONATA_Cinema_of_Dreams

Az „Álmok Mozija” a mozi hőskorának időszakát mutatja be, két fiatal a vetítőteremben való megismerkedésén és szerelmük kibontakozásán keresztül, de változatlanul nagy hangsúlyt fektetve az ember és a ló kapcsolatára. A rendkívül látványos, kétórás előadásban tíz táncos és csaknem hatvan ló működött közre.

A produkció a következő hónapokban európai turnéra indul: idén is mintegy harminckét európai városban, többek között Helsinkiben, Zürichben, Prágában és Bécsben mutatkozik be.

www.kultura.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu