Népművészeti fesztivál

460

Az Egyiptomi Arab Köztársaság Budapesti Nagykövetsége továbbra is várja azon magyar kulturális csoportok jelentkezését, amelyek szeretnének részt venni az Ismailia Nemzetközi Népművészeti Fesztiválon.

Az egyhetes programsorozatot, melynek keretében különböző országok népi kultúráját mutatják be, szeptember 3. és 9. között rendezik meg.
Az Ismailia Nemzetközi Népművészeti Fesztivált idén tizenhetedszerre rendezik meg, 2011 után öt év kihagyással. A fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek hagyományőrző egyesületek és csoportok, hogy bemutassák saját országuk kulturális örökségét. A résztvevő országok között van idén Egyiptom, Jordánia, Algéria, Ghána, Irak, Indonézia, Szudán és a Maldív-szigetek is. Az ünnepélyes megnyitón a kulturális miniszter és Ismailia tartomány kormányzója is tiszteletét teszi.

A különböző országok népművészete, autentikus viselete, népzenéje és néptánca egyaránt előtérbe kerül a fesztiválon, mely összehozza a világ kultúráit és megismerteti őket egymás népi hagyományaival. A népművészeti fesztiválon átlagosan körülbelül kétezer művész vesz részt, akik a néptánctól kezdve, a zenei műsorokon át, különféle izgalmas színházi performanszokkal is készülnek, hogy bemutassák népművészetüket a közönségnek.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság Budapesti Nagykövetsége felhívást tett közzé: olyan magyar kulturális csoportok jelentkezését várják, amelyek szívesen részt vennének az Ismailia Nemzetközi Népművészeti Fesztiválon szeptember 3. és 9. között. A fogadó fél állja a szállás és a belföldi közlekedés költségét, a nemzetközi utazást és a biztosítást pedig a résztvevőknek kell finanszírozniuk. A fesztiválról bővebb információ az Egyiptomi Arab Köztársaság Budapesti Nagykövetségétől kérhető az egyptembassybudapest@yahoo.com e-mail címen, valamint a +36/1-225-2150-es telefonszámon.

Forrás: communitytimes.me/folklorfestival.com

Fotó: folklorfestival.com

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu