Kezdődik a Szentendrei Nyár

214

Daniel Glattauer Párterápia című darabjának magyarországi bemutatójával kezdődik július 8-án a Szentendrei Teátrum és Nyár, amely augusztus végéig kínál szabadtéri programokat a Duna-parti városban.

Idén két magyarországi bemutató is szerepel a kínálatban, de koncertsorozat premierjére és lemezbemutató koncertre is várják a közönséget.

A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös bemutatója, Daniel Glattauer Párterápia című darabja az emberi kapcsolatok szövevényét tárja fel sok humorral Balla Eszter, Mészáros Máté és Debreczeny Csaba főszereplésével, Znamenák István rendezésében. Szintén magyarországi bemutató a magyar származású brazíliai szerző, Joao Bethencourt Telitalálat című vígjátéka, amelyet augusztusban láthat először a magyar közönség. A Szentendrei Teátrum saját bemutatója fergeteges komédia, amely pálfordulások sorozatán keresztül mutatja be, hogy a pénz, a gazdagság – vagy ezeknek puszta ígérete – hogyan forgathat ki bárkit önmagából.

10296202_695453647215184_4661741242896725354_o

Az idei nyár programkínálata az előző éveknél is gazdagabb – hangsúlyozta Vasvári Csaba művészeti igazgató. A két bemutató mellett változatos műfajú vendégelőadásokat láthat a közönség: Hernádi Judit Hernádi pont című zenés estjét, Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-estjét, az Egyesült Művészek produkcióját Szepes Mária művei alapján, Robert Dubac A férfiagy című vígjátékát Csányi Sándor főszereplésével, Péterfy-Novák Éva drámáját Tenki Réka előadásában, mai tündérmesét Csongorral és Tündével az Átrium Film-Színház előadásában és a Rózsavölgyi Szalon Amazonok című előadását.

Az operakedvelők számára igazi csemegének ígérkezik Kolonits Klára estje, amely az énekesnő Bel Canto Reloaded című szólólemezének koncertszerű előadása lesz a Hungarian Studio Orchestra közreműködésével. A KlasszÓra című különleges klasszikus zenei koncerten kiemelkedő fiatal tehetségek adják elő és elemzik zenetörténész közreműködésével, szórakoztató formában Mozart műveit. A nagyszínpadi előadások sorát augusztus 14-én A teljesség felé című nagyszabású produkció, Gryllus Dániel Weöres Sándor művén alapuló dalsorozata zárja, a magyar jazz és népzene kiválóságainak közreműködésével.

11731665_884580011635879_4978895852734502048_o

Új helyszínt is avat a Teátrum. A hagyományos helyszínek, a Városháza, a Ferenczy Múzeum és a MűvészetMalom mellett a városi vendégház felújított műemlék épületének intim hangulatú udvara is játszóhellyé változik, ahol lakásszínházi esteket élvezhet a közönség. A programban két Dumaszínház-előadás, Kárász Eszter Piaf-estje és Turek Miklós két versszínházi előadása szerepel. A Dunaparti Művelődési Ház udvarán vasárnap délelőttönként a Gyerekteátrum zenés, színházi és bábelőadásai szórakoztatják a kisgyermekes családokat. A MűvészetMalomban idén a Budapest Jazz Orchestra, a Vujicsics Együttes, a Budapest Voices és a Kiscsillag ad koncertet.

Vasvári Csaba hangsúlyozta: ingyenes szabadtéri rendezvényekkel is várják a vendégeket, július 23-án és 24-én a Dunához kötődő, a helyi hagyományokra épülő Ister-napok vízi és vízparti programjai mellett zenés éjszakai gyertyaúsztatást is élvezhet a közönség. A nyár utolsó hétvégéjén a város hagyományosan késő éjszakáig fogadja tárt kapukkal a látogatókat, a Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál keretében egyebek mellett éjszakai tárlatlátogatásokat, nyitott műtermeket, tematikus sétákat, szabadtéri koncerteket kínálnak.

Forrás: MTI

Fotók: Szentendrei Teátrum és Nyár Facebook-oldala

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu