VersFesztivált rendeznek a Váci Dunakanyar Színházban

247

Versmondás, verszene, versfilmek, versszínház és verstárlat várja a nézőket a 16. Kaleidoszkóp VersFesztiválon, amely péntektől vasárnapig tart a Váci Dunakanyar Színházban.

Miskolc, Budapest, Pécs, Nyíregyháza, Sopron és több külföldi helyszín után Vácra érkezik a hétvégén a Kaleidoszkóp VersFesztivál, amely számos kulturális programot kínál az érdeklődőknek. A Kávészünet zenekar például a Ki Mit Tube 2015-ös győztesével, Bánki Benivel ad slam poetryvel ötvözött lemezbemutató koncertet, Sztevanovity Dusán, Presser Gábor, Horváth Attila és Demjén Ferenc dalszövegeiből készült prózai estjével lép fel R. Kárpáti Péter, Pregitzer Fruzsina pedig Mécs László költő életművéből ad elő pódiumi estet – olvasható a szervezők MTI-hez küldött közleményében.

Pénteken este debütál Magyarországon az Első Magyar Versszínház Szabadnak születtem című előadása Pankotay Péter és Lutter Imre közreműködésével, valamint újszerű 1956-os versszínházi performanszt mutat be a Versmondók fiatal társulata Mindig új élet lesz a vérből… címmel, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művészének rendezésében.

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján és Shakespeare halálának 400. évében A Szonett dicsérete címmel vers- és prózamondó, verséneklő, valamint szonetténeklő versenyt tartanak, így a közönség felváltva élvezheti a versmondást, a zenei betéteket és a versfilmes vetítéseket.

A versenyprogramok zsűrijében helyet foglal Turczi István József Attila- és Prima Primissima-díjas költő, dalszövegíró, Kiss László Csokonai- és Bessenyei-díjas rendező, Wiegmann Alfréd Radnóti-díjas rendező, Bakos-Kiss Gábor színművész és Takács Bence Ervin előadóművész. A fesztivál igazgatója Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, producer, házigazdája Kis Domonkos Márk színművész.

A fesztivált az NKA és az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére létrehozott Emlékbizottság is támogatta.

MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu