Tíz művet jutalmaztak

297

Tíz irodalmi művet jutalmazott a zsűri a Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton, melyet már nyolcadik alkalommal hirdettek meg.

A díjakat június 12-én adták át a 87. Ünnepi Könyvhéten. A zsűri által díjazásra méltónak talált tíz alkotás többsége regény, de verseskötetek, esszékötet, egy drámaantológia és egy mesekönyv is akad a hamarosan a könyvesboltokba kerülő művek között.

A szervezők közleménye szerint a 8. Digitális Könyvnyomtatási Pályázat nyertesei között van Nánási Bori Anonima emlékei című kötete mellett Baán Tibor Dorádó, Horváth Júlia Borbála Munkakönyv, Magyary Ágnes Rövidzárlat az Alvilágban és Szász András Félbemaradt mondat című regénye. A tíz díjazott alkotás között van továbbá Gálla Edit Egy másik életben és Orisek Márta Pünkösd felé, pünkösd után című verseskötete, Persovits József Írások a könyvnyomtatás világából címet viselő esszégyűjteménye, Toldi Zsuzsanna meséje, a Miklóska mesekönyve, valamint az utóbbi évek legemlékezetesebb kortárs magyar drámáiból ízelítőt adó Párhuzamos világok – Ellenfény antológia.

„Mindig öröm eddig ismeretlen szerzők magas színvonalú alkotásait olvasni, az idei pályázat is tartogatott kellemes meglepetéseket. A zsűri munkáját Győrffy Ákos költő koordinálta, bízunk abban, hogy nemcsak a megjelenő tíz könyv szerzője, hanem a többi pályázó sem veszíti el lelkesedését” – idézi Szentmártoni Jánost, a kezdeményezést támogató Magyar Írószövetség elnökét a közlemény.

Szalai István, a pályázatot támogató Canon kereskedelmi célú nyomtatás üzletág-igazgatója kiemelte: a cég a digitális könyvnyomtatás népszerűsítésével arra törekszik, hogy lehetőséget adjon még nem ismert íróknak, illetve rétegműfajokban alkotó szerzőknek a megjelenésre, illetve felhívja a kiadók figyelmét a gazdaságosabb és környezetkímélőbb alacsony példányszámú könyvgyártás előnyeire.

Az elkészült könyveket szeptemberben mutatják be, ekkor a legszebb könyv díjat is átadják majd. Minden mű 250-250 példányban jelenik meg, ezt követően, a sikerüktől függően a kiadók dönthetnek az utánnyomás mennyiségéről.

Forrás: MTI

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu