The X-Files

420

Húsz éve kezdődött, 9 évadot élt meg, több mint 200 részt láthattunk, kaptunk filmeket, és azt kell mondjuk, hogy a 90-es évek egyik meghatározó drámája volt.

Vagy inkább science fiction, thriller, mystery, horror? Ezek mind, a dráma ide nem elég, sőt, egyenesen kevés, a címben is szereplő, X-Files bizony megadott nekünk mindent, amit akkor én pl. még nem tudtam értékelni, ma viszont örömkönnyeket hullajtanék ha egy ilyen sorozat újra feltűnne a palettán.

A készítők és a főszereplők voltak annyira „rendesek” (írjuk csak így), hogy az #sdcc alkalmával egy asztalhoz ültek és elbeszélgettek kicsit a rajongókkal. Durva látni egyébként, hogy még mindig vannak, de ez most más kérdés. David Duchovny és Gillian Anderson ismét összejöttek, hogy Fox Mulder-ként és Dana Scully-ként szórakoztassák a közönséget.

Igaz, azóta már több, teljesen más szerepekben láthattuk őket. Nagyon sokan vannak/vagytok, akik a két előbb felsorolt karaktert talán nem ismeritek. David már inkább Hank Moody-ként jöhet szóba, Gillian pedig több BBC drámában vállalt szerepet, ráadásul remek alakításokat nyújtva. A The Fall sikere után, a Hannibal-ban mellékszereplőként is feltűnő színésznő 2014-ben újra lehetőséget kap egy network csatornán, hogy főszereplőként bizonyítson.

A Crisis nem lesz könnyű helyzetben, de szurkolunk neki, megérdemelne egy nagyon jó szerepet, mint ahogy Hannibal mellé is visszavárjuk.

Visszatérve kicsit az aktákhoz és a múlthoz, a két főszereplő semmit sem változott:

david_gillian_xfiles.png

Na jó, egy kicsit öregedtek, de örüljünk annak, hogy ennyi év után is a képernyőn láthatjuk őket.

(A képre ér kattintani.)

http://teddike.blog.hu/  – A Flag Polgári Magazin partnere

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu