Sorozatmustra XXXVI. – Lone Star

360

A FOX ismét bevállalta, mondhatjuk, és azóta el is kaszálta a sorozatot. Két részt láthattunk összesen, mi az első után raktuk össze a véleményünket. A nézők nem nagyon voltak kíváncsiak a történetre, de higgyétek el nekem, nagy kár ez, mert nagyon jó sorozatról van szó:

Egy tökéletes világban, most nagyon sokan beszélnének erről a sorozatról. Egy tökéletes világban most mindenki a FOX-ot dicsérné, amiért bevállalta ezt a történetet. De sajnos nem élünk tökéletes világban, mint ahogy a Lone Star sem úgy mutatkozott be, ahogy illett volna neki. Ettől függetlenül a pilot-ot csak dicsérni lehet. A történetet, a szereplőket, a párbeszédeket lehetne éltetni, hiszen remek kis szórakozást kaptunk, jó zenékkel, megfelelő hangulattal. A háttérmunkások közül pedig Marc Webb nevét kell kiemelnünk, akinek pl. a 500 Days of Summer-t is köszönhettük, vagy a jövőben az ő kezei közül fog kikerülni a Spider-Man reboot is.

 
Történetünk középpontjában a James Wolk által játszott karakter áll, aki kettős életet él, con-man, mások pénzét lopja el, szerzi meg, nem éppen tisztességes eszközökkel. A kettős életét viszont sikerült alaposan felrúgnia, amikor az éppen aktuálisan megjátszott két szerepkörében is szerelmes lesz, és egyik világot sem tudja elengedni. Még akkor sem, amikor konkrétan szorulni kezd a hurok a nyaka körül. Egyik világban, a semmi közepén éli életét a barátnőjével, és talán ez az a szerep, ami ő maga lenne. A másikban viszont, férjként, egy milliárdokat érő cég vezetőjének a lányával van együtt.Ráadásul, amilyen jól tudja eladni magát, még be is kerül a céghez, alkalmazottként. Természetesen a háttérben egy jól megtervezett csapatmunka áll, hiszen a céghez való bekerülést apjával már jó előre megtervezték. Sőt, ő az, aki miatt mások pénzét elszedi igazából, ő vitte ebbe az életbe, de ki akar szállni. És bármennyire is jól esik neki rengeteg pénzt keresni, lelkiismerete elkezd dolgozni, és nem tud szabadulni attól a gondolattól, hogy bárkit is elveszítsen.
 
A színészek közül a korábban említett James Wolk érdemel(ne) rengeteg dicséretet. Nagyon jó volt látni a kettős szerepben, hihetetlenül könnyen tudott változtatni, remek játékkal vetette magát észre így rögtön az évad elején. Mellette vannak azért ismerős arcok is, elég csak Jon Voight nevét mondanom, vagy David Keith-et, aki James apját játssza a történetben. És ha már említettem a szerelmet, ami jelen esetben rögtön két hölgyet is takar, akkor ne menjünk el Adrianne Palicki vagy Eloise Mumfordneve mellett.
Bár nem szeretnék csak jó dolgokat írni a pilot-ról, de el kell ismernem, hogy eddig mindig rendben ment. A sztori nagyon jó, a színészek mindent megtesznek, hogy mi jól szórakozzunk. Nagyon jól összerakott pilot-ot kaptunk, melyből mindenképpen kiérződött a feszültség, olykor pedig a boldogság is. Mint pl. a nem éppen jól végződő grillezésen is, ami abszolút pozitívan indult, viszont a végére teljesen elromlott. A hangulathoz még hozzátartozik az is, hogy nagyon jó zenéket sikerült összeválogatni.
 
Pontok tekintetében 8/10, soha rosszabbat, mondhatnánk, kellemes meglepetése volt az újoncok csapatának. És a folytatásra is egyértelműen maradnom kell. Még akkor is, befejezve az első bekezdésben megkezdett gondolatot, ha a nézettség nem ad okot a bizakodásra. Sőt, egyenesen pocsék lett, House után és FOX szinten nem nagyon van jövője a sorozatnak. De reménykedni még lehet, sőt kell is, az első rész után bizton állíthatom, hogy van/lenne helye a jelenlegi kínálatban.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu