Sorozatmustra LXII. – The Whole Truth

300

Egy újabb ügyvédes sorozat, amit az ABC-nek köszönhetünk, és bér az első rész nagyon jó lett, ne éljük nagyon magunkat bele a folytatásba, a nézettség sajnos nem a legjobb, de egyelőre folytatódik az évad. Az első részről írt véleményünket olvassátok el azért:

Az idei felhozatalt elnézve, három jogi sorozat, három különböző megközelítés. Outlaw, The Defenders itt a The Whole Truth, ami egy rész alapján jobban tetszett az előző kettőnél, hosszabb távon viszont nem tudom nagyon elképzelni, hogy tudják majd érdekessé tenni a heti ügyeket. Ahogy a többi újonc esetében, itt is az upfronts-on hallottunk először a sorozatról, igaz azóta kicserélődött kicsit a társaság. Jobban mondva egy főszereplő távozott, Joely Richardson helyére jött az előző évadban, a Parenthood-ból betegsége miatt kimaradó Maura Tierney. Ő és Rob Morrow a főszereplők, rajtuk úszik el, vagy jön be minden.

 

A sorozat felépítéséből jön a sztori is. Megkapjuk egyszerre a két oldalt, nem foglalunk állást, ott vagyunk mindenhol. Értitek miről van szó? Szóval van egy ügy, és eddig mindig „csak” a védelmet vagy a vádat kaptuk, korábbi sorozatokra gondolva. Most viszont Maura karaktere a vád oldalán állva, Rob Morrow pedig a védelem részéről mutatja be az ügyet. Először megismerkedünk a vád szereplőivel, gyűjtik az anyagokat, építik az ügyet, majd váltunk a védelemre, és hasonló elemekkel találkozunk. Persze a két szereplő az ügy bizonyos részeinél keresztezi egymás útját amit szintén látunk mindkét oldalnál. Az első ügy azért lehetett külön érdekes, mert nincs egyértelműen lezárva. Mármint sem a vád sem a védelem nem tudja biztosra, hogy nekik van igazuk, csak azt, hogy ki oldalára áll a jog. Lemegy az ügy, ítéletet mondanak, és itt az ő szerepüknek vége is. Az, hogy a néző esetleg ezek után kap egy választ, hogy vajon a bíróság jól vagy rosszul döntött, az egy másik kérdés.
 
A két főszereplőt sorozatos berkekben azért illik ismerni. Már nem nagyon szabad ilyesmit leírni, de az elmúlt évtized, két meghatározónak (de mindenképpen ismertnek) mondható sorozatának voltak főszereplői. Maura Tierney 10 éven keresztül a Vészhelyzet szereplője volt. Míg Rob Morrow 6 évig nyomozott a Gyilkos számok (Numb3rs) főszereplőjeként. Ettől függetlenül, míg Maura tökéletes a szerepre, és simán megbirkózik a helyzettel, Rob nem tud nagyon érvényesülni, sok ez neki, és ez többször meg is látszik a jelenetekben. A többiek, a csapatok tagjai egyelőre nem sok lehetőséget kaptak, idővel gondolom őket is jobban megismerjük majd.
 
 
Mint már mondtam, nekem bejött a pilot, érdekes volt, és a két oldalt is jó külön látni. Ettől persze ott a kérdés, hogy minden esetben a két oldal harcát nézni, és hol az egyik hol a másik oldalra történő ítéletet elfogadni, unalmas lenne? Már csak ezért is foglalkoztat a folytatás, hiszen jó válaszokat kaphatunk az összes jelenleg feltett kérdésünkre. A két főszereplőben is látok nagyon sok lehetőséget, a nézőkben viszont egyáltalán nem. Ahogy idén már nem először, most is egy olyan sorozatra sikerül 7 pontot adni, ami nagyon alacsony nézettséget hozott. És ami csak hatalmas csodával tudja a 13 részt megélni. Az ABC, szerdán a harmadik órában nem lehet elégedett a kezdéssel, és ha ez tovább fog esni, akkor bizony nagy gondban lesz a sorozat.
 
Szintén érdekesség, ha már az Undercovers esetén utaltam rá, hogy itt a várakozási faktor nem volt magasabb három pontnál, a pilot ennek ellenére nagyon bejött. Úgy látszik ma ilyen fordított napot tartunk. 
 
teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu