Sorozatmustra LX. – The Defenders

517

A CBS egy éve a The Good Wife-ot vitte sikerre, mint ügyvédes sorozat, és idén is úgy gondolta, hogy tud még újat mutatni ez a téma/környezet. Így vidámabbra, lazábbra vették a figurát, hozták két ismert színészt, és megpróbálkoztak a nézők megnyerésével. Olvassátok el, hogy sikerült ez a próbálkozás:

Kell a francnak még egy ügyvédes sorozat, gondolhatnánk. Lassan a rendőrős és kórházas sorozatok átcsordulnak ilyenbe, és ellepik az utcákat a jobbnál jobb vagy rosszabb ügyvédek. Az biztos, hogy az idei évadba nem egy ilyen jellegű sorozatot kaptunk, és kezdek kicsit tele is lenni velük. Egy éve, ezen a fronton a The Good Wife vitt mindent, most jött a közepesnek mondható Outlaw, és a The Whole Truth, igaz utóbbit nem sikerült még látni, de vegyesek a vélemények, illetve a nézettség sincs mellettük. Az alapszituáció keltette előítéleteket talán érdemes levetkőzni. Az upfronts alatt megismert csapat ugyanis képes lehet kellemes meglepetéseket okozni, elég csak a két főszereplőre gondolnunk.

 
A sztori nem lett erőssége az első résznek, bár lehetne itt is jönni, mint az Outlaw kapcsán, hogy sok mindent kellett bezsúfolni, és innentől ki is lehet fejteni majd a háttérben húzódó szálakat, de az a helyzet, hogy a fő ügy valahol gyengére sikeredett. Megismerkedünk két ügyvéddel, akiknek egészen jól megy a biznisz. Saját iroda, alkalmazottak, jónak mondható ügyek. Egyikőjük egy „playboy”, hódítja a csajokat, arra sem emlékszik kivel feküdt le egy nappal korábban, a másik viszont elveszítette családját, elvált a feleségétől, akivel egy közös gyerekük is van, de még mindig nem tette túl magát a dolgokon. Ehhez jön az ügy, ami talán nem egyszerű, és ha jobban belegondolunk talán érdekes is, viszont a megoldást, a nyomozást, a tárgyalás összerakását eléggé egyszerűen, fordulatok és hangulat nélkül oldják meg.
 
A gyenge sztorin, és a teljesen átlagosnak mondható megvalósításon a szereplők miatt tudjuk esetleg túltenni magunkat. Igaz a főszereplők (Jerry O’Connell, Jim Belushi) megosztó személyiségek lehetnek. És önmagában a két színész is tipikusan olyan, hogy valakinek vagy bejön a játékuk, vagy nem. Átmenet nincs. Az ügyek mellett még el lehet menni, de a szereplők mellett nem. Akinek nem tetszik valamelyik játéka, az gyorsan kapcsolja is ki a sorozatot, mert csak fikázni fogja, és semmi örömet nem fog benne találni. Ha viszont bejön a játék, bejön a színész, akkor lehet menni tovább, lehet foglalkozni a történettel. Pontok tekintetében nekem 5/10, de minden leírt gondolat ellenére, ez a sorozat a két főszereplőn múlik. Ha ők nem tudnak hétről hétre valami pluszt lerakni az asztalra, akkor lehet ez egy 10/10-es pilot is, nagyon gyorsan kaszálva lesz.
 
teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu