Ez történt Hollywood-ban…XXXV.

544

Előzetesek, poszterek, friss hírek várnak rátok. Főleg akkor, ha kíváncsiak vagytok a BAFTA győzteseire, a sárkányok nevelésére, a visszatérő Elm utcára, vagy a Karete Kid előzetesére. Nézzetek be, érdemes.

Bafta 2010

Vasárnap este átadták a Brit Filmakadémia díjait. Ez volt a 63. díjátadó, ami egyébként egy szakmai díj, szóval érdemes foglalkozni a győztesekkel. Főleg azért is, mert tetszetős végeredmény született. Nem azt mondom, hogy a legjobb nyert, de mindképpen örülök annak az aránynak ami itt született. Érted miről beszélek? Na majd a végén leírom, addig is jöjjenek a győztesek:
 
Legjobb film: The Hurt Locker
Legjobb brit/angol film: Fish Tank
Legjobb rendező: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
Legjobb színész: Colin Firth (A Single Man)
Legjobb színésznő: Carey Mulligan (An Education)
Legjobb mellékszereplő: Christoph Waltz (Inglourious Basterds)
Legjobb mellékszereplőnő: Mo’Nique (Precious)
Legjobb eredeti forgatókönyv: The Hurt Locker
Legjobb adaptált forgatókönyv: Up in the Air
Legjobb nem angol nyelvű film: Próféta
Legjobb animációs film: UP!
Legjobb operatőri munka: The Hurt Locker
Legjobb jelmez: The Young Victoria
Legjobb vágás: The Hurt Locker
Legjobb smink: The Young Victoria
Legjobb zene: UP!
Legjobb látvány: Avatar
Legjobb hang: The Hurt Locker
Legjobb vizuális effekt: Avatar
Legjobb animációs rövidfilm: Mother of Many
Legjobb rövidfilm: I Do Air
Legígéretesebb bemutatkozás/első filmes: Duncan Jones (Hold rendezője)
Orange Rising Star Award (év felfedezettje): Kristen Stewart
 
Az elején azt akartam mondani egyébként, hogy az Avatar csak két díjat kapott, és nem akarom azt mondani, hogy rossz a film, de valahol reálisnak tartom ezt, és reménykedek abban, hogy az Oscar-on sem szállnak majd el a filmmel kapcsolatban. Még akkor sem, ha sokan emiatt fogják nézni majd az átadót. Azt egyébként érteni kéne, hogy Carey Mulligan lett a legjobb színésznő, de nem ő lett az év felfedezettje?
 
Előzetes: A Nightmare on Elm Street
 
Sorozat, film – valamilyen formában már biztos találkoztunk az Elm utcával. Most újra lehetőségünk van kicsit elborzadni a történeten, legalábbis az előzetes alapján erre mindenképpen nagy esélyünk van:

 

Ha nem vettétek volna ki, hogy kik lesznek a szereplők, akkor segítek kicsit. Itt lesz a Watchmen kedvenc, Jackie Earle Haley, aki most a Human Target egyik mellékszereplője. De mondhattam volna Connie Britton-t is, aki az FNL-be Coach Taylor felesége. Az egyértelmű eyecandy mellett pedig akár már nyugodtan el is mehetünk. A csapatot erősíti Katie Cassidy is, aki ugye a Melrose Place főszereplője. Lényegében véve tehát sorozatos arcok mindenfelé. Amúgy az előzetes alapján még én is nézni fogom, egészen megtetszett.
 
A végére ráadásul még egy posztert is tudunk mutatni, nézzétek csak:
 
 
 
Toy Story 3 – Új karakterek
 
Ha már az előbb egy poszterrel fejeztem be, akkor most folytatnám is azzal, egy nagyon rövid felvezetéssel. A Toy Story júniusba kerül majd a mozikba, eddig volt lehetőségünk már nézni pár előzetest, mostanra ezek jutottak:
 
 
 
 
 
Előzetes: The Joneses
 
Eddig nem volt rajta a radaron, lehet most már felrakhatjuk. Igaz nem a sztori miatt, bár van benne valami, hanem a szereplők miatt. Kedvenc alkesz írónk, Hank Moody filmben is megmutatja mire képes. Illetve David Duchovny mutatja meg, de hát nem nagyon tudunk elvonatkoztatni. Még akkor sem, ha itt teljesen más szerepet kapott. Lesz egy csodálatos felesége is, Demi Moore, na meg két (ismert) kölyök is jutott a családba, Amber Heard és Ben Hollingsworth. Nézzétek csak:

A bemutató várhatóan áprilisba lesz, és ahogy korábban, most is van egy poszterünk:
 
 
 
Előzetes: How to Train Your Dragon
 
Első előzetes az oldalon, amúgy meg már a harmadik, csak eddig kihagytuk. Most viszont teret adunk neki, az „aranyos” és „nézhető” jelzőkkel karöltve.

Mondom én, hogy jó lesz ez. Egyébként március végén kerül a mozikba, szóval egy hónapot kell várnunk rá.
 
Előzetes: The Karate Kid
 
Van aki várja a filmet? Van olyan aki nem látta az eredetit? A második kérdésre biztos az a válasz, hogy nagyon sokan, és nekik ez lesz a kezdet. Will Smith fia tehát megmutatja, hogy kell ezt nyomatni, meg csajozni, meg gondolom nyerni is, törött lábbal:

A film ráadásul a nagy nyári hajtásban fog a mozikba kerülni, június 11-én egészen pontosan. Biztos nagyon magas bevételei lesznek, de lehet nem is az amerikai piacot veszik célba leginkább.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu