Ez történt Hollywood-ban…LII.

628

Az előzetesek és poszterek után jönnek az apró hírek, melyben ismét több film is szerepet kapott, ezért felsorolni sem kezdem el őket. Vagy igen? Na jó, a legjobban várt filmről is lesz szó (Inception), egy kis box office, mert történet mostanában pár érdekes dolog és bemutatjuk az új Pókembert is. 

Jó lett az Inception (?)

Ahogy azt várni lehetett, néhány szerencsés már megnézhette Nolan legújabb filmjét, és az a helyzet, hogy közülük mindenki imádta. Mondjuk, és bár tudom, hogy az élet nem így működik, de mert volna Nolan szar filmet csinálni. És folytathatnám, mert volna DiCaprio szar filmben szerepelni?! Kicsit komolyabb hangnemre kapcsolva, röviden annyi a lényeg, hogy az év (a nyár) legjobban várt filmje egyelőre erős hátszelet kap. Az kritikusok oda vannak érte, ami csak jót jelenthet. Természetesen még mindig meg kell próbáljunk a földön maradni, hiszen még innen is lehet hatalmas bukta, az elvárásokat még mindig nem merem szabadjára engedni, de biztató előjelek ezek:
 
 
Most már csak azért kell szurkolnunk, hogy az előzetes vélemények a bevételekben is meg fognak látszani. Én örülnék neki mindenképpen. És továbbra is dédelgetem egyik nagy álmomat, hogy DiCaprio benne legyen a következő Batman moziban.
 
 
Itt az új Pók!
 
Szedjük össze mit tudunk eddig, csak nagyon vázlatosan természetesen. A Sony a Spider-Man 4 helyett úgy döntött, hogy reboot következik. Kidobott mindenkit az utcára, és teljesen új csapattal elkezdik az elejéről a történetet. Tini világban élünk, nem közel 40 éves Peter Parker kell az utcákra. A döntés természetesen anyagi szempontból is érhető, a már három filmet leforgató banda nem lett volna olcsó.
 
Az elmúlt hetekben folyamatosan ment a találgatás, hogy ki lesz az új Peter, amit a Sony is megelégelhetett, mert kiálltak végre a közönség elé, és hivatalosan is bejelentették, hogy Andrew Garfield fogja játszani a Pókembert. Andrew egyébként 26 éves, több kisebb szerep jutott eddig csak neki, nem nagyon ismerős számunkra. Igaz idén a The Social Network már komolyabb kihívás volt számára is. Marc Webb filmjéhez így megkaptuk a címszereplőt, jöhetnek a többiek, meg kezdődhet a forgatás:
 
 
 
Van képünk hozzá: Kalóz Robotok
 
Lassan csinálni kellene egy külön kategóriát az ilyen képeknek, de ez nem most lesz. Sőt azt a luxust is megengedjük magunknak, hogy két hatalmas blockbuster forgatásai képet egy bejegyzésben mutatjuk meg. A címből könnyű kitalálni, hogy melyek ezek a filmek, de pontosítsunk kicsit: szóval, a Transformers 3 forgatásról szinte minden nap jönni fog új anyag, majd okosan válogatunk. És ha minden igaz, akkor Johnny Depp is felvette a negyedik Kalóz történet jelmezét, így több mint biztos, hogy erről a filmről is fognak érkezni még újdonságok a jövőben:
 
 
 
 
Box Office: The Karate Kid
 
Itt kezdődik egy sikertörténet! Amikor az első híreket lehetett arról olvasni, hogy jön majd egy új Karate Kid, akkor fogtam a fejem. Aztán jöttek az előzetesek, poszterek, a fejemet elengedtem, nem is vártam semmit tőle, és mivel nálunk még nem mutatták be, így csak a bevételi oldalról tudtam megközelíteni a dolgokat. A hétvégén jött a premier, és ne nagyon fogjuk vissza magunkat, Jakie Chan és Jaden Smith új filmje bizony bankot robbantott.
 
 
A 40 milliós költségvetésből készült film 56 millióval kezdett, és a hétköznapokat is magabiztosan nyeri. Jelenleg 65 milliónál tart, amivel simán összejöhet a második hétvége után egy 100 millió közeli bevétel. Igaz ebbe a premierek is bele fognak szólni, elég csak a Toy Story 3-ra gondolni, és egy 50 %-os visszaesésnél meg kellene álljon. Ezektől függetlenül mindenképpen sikernek könyvelhetjük el, amit a nemzetközi bemutató csak tetőzni fog.
 
A Karate Kid története egyébként 1984-ben kezdődött. Akkor mutatták be az első filmet, ami összesen 90 milliót termelt (igen, akkor). A második rész is követte az első sikerét (1986), sőt egy jó nagy lapáttal rá is tett arra, hiszen 115 millióig jutott. A harmadik, már nem volt ennyire sikeres, 1989-ben mutatták be, és „csak” 39 milliót sikerült összehoznia.
 
A Smith család örülhet, apuka mellett a „gyerek” is elkezdett termelni a konyhára. Ráadásul a következő 2-6 évét le is kötötte, hiszen a folytatás biztosra vehető.

teddike
(teddike.freeblog.hu)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu