Max konyhája – Mexikói húsgombóc

294

Sovány marha vagy pulykahúsból készítjük. A gombóc attól lesz puha és omlós, hogy keverünk bele kukoricalisztet, ami majd a párolás közben e felesleges szaftot felszívja.

Hozzávalók:

– 35 dkg darált pulyka/marhahús
 
– 1 tojás
 
– 2-3 ek kukoricaliszt
 
– 1 tk mexikói /taco fűszerkeverék
 
– 25-30 dkg mexikói zöldség keverék (mirelit)
 
– 1 doboz hámozott, kockázott paradicsom
 
Só, bors, szárított petrezselyem zöldje, olaj a sütéshez
 
 
Köret: kukoricalisztből készült metélt
 
A darált húst sózzuk, ízesítjük, és a tojással kikeverjük, meghintjük a kukoricaliszttel, azt is alaposan bedolgozzuk. Tegyük hideg helyre pihenni 25-30 percet.
 
Vizes kézzel gombócoljunk falatnyi darabokat a húsos masszából. Ebből a mennyiségből 25-28 gombóc jön ki.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, és abban szép pirosra sütöm mind két oldalát, majd kiszedem a serpenyőből.
 
 
A zöldségkeveréket a visszamaradt olajon és húsdarabkákon megpirítom, és kis lángon, lefedve pár percet párolom.
Hozzáadom a paradicsom konzervet, és egy kis vizet, összeforralom, és visszahelyezem a gombócokat. Lefedve készre párolom.
 
Kukoricás széles metélttel tálalom.
 
Jó étvágyat hozzá!

 
 
 
 
Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu